Floor(geel shirt) te midden van de crew op de catwalk
Floor(geel shirt) te midden van de crew op de catwalk eigen foto

Modeshow op de Rank

LOCHEM - Muziek, modellen, slingers, applaus, het was allemaal te zien en te horen tijdens de modeshow die door Floor uit groep zes was georganiseerd op basisschool de Rank.

De tijd dat er alleen rekenen, taal en lezen prioriteit krijgen in het basisonderwijs is voorbij. De Rank in Lochem bereidt kinderen voor op hun toekomst en wil ze daar het nodige lef voor meegeven. Floor uit groep zes voelde dat feilloos aan en vroeg aan haar meester of zij een modeshow mocht organiseren op school. Volledig op eigen initiatief, modellen door haar gescout, muziek die paste bij de presentatie op de catwalk, een roos voor alle meewerkende modellen, aan alles was gedacht. Het publiek bestond uit leerlingen van groep 5 t/m 8, ouders, grootouders en andere belangstellenden.
De meester en twee medeleerlingen werden gevraagd om de door haar zelf gekozen muziek te regelen. De make-up werd verzorgd door drie andere klasgenoten en de rest van de regie berustte bij Floor, alsook de presentatie van de show én ze liep zelf mee als model. "Het ging heel goed, iedereen was snel met het omkleden, het was creatief, ze bedachten zelf ook nog leuke dingen bij het lopen, die ik niet gevraagd had", aldus Floor. Floor die zelf geen ambitie heeft om haar toekomst in de modewereld te zoeken, heeft laten zien dat basisschoolleerlingen van de Rank hun talenten op een breed gebied mogen gebruiken.

Floor op de catwalk