Lochems Mannenkoor zet twee leden in het zonnetje tijdens Vriendenconcert

LOCHEM - Al jaren heeft het Lochems Mannenkoor (LMK) een hele grote groep Vrienden. Als dank voor die trouwe ondersteuning heeft het koor op zondag 16 februari j.l. deze vrienden een speciaal concert aangeboden in de Schouwburg van Lochem. Vanwege de omvang van de vriendengroep was er een ochtend- en middagconcert. Naast het Lochems Mannenkoor was er een prachtig en gevarieerd optreden van de Vocal Group "No Romeo's" uit Gorssel, onder de bezielende leiding van Juliette Dumoré. Op een onconventionele en vooral humoristische wijze werd het programma aan elkaar gepraat door Ernest Beuving uit Exel.

Aan het einde van het concert werd de drijvende kracht achter de Vrienden van het LMK, Gerrit Meutstege in het zonnetje gezet. Hij is degene die onvermoeibaar er voor zorg draagt dat de omvang van de vriendengroep op peil blijft. Op onnavolgbare wijze slaagt hij daar elk jaar weer in. Gerrit is vanaf 1 februari 2006 lid van het LMK en een goeie en trouwe tweede tenor. Naast zijn inzet voor de vriendengroep is hij ook 9 jaar lid van het bestuur geweest, is sinds 2010 bibliothecaris, organiseert hij regelmatig recreatieve fietstochten voor de koorleden en is medeorganisator van de Vriendendag.

Daarnaast werd Wim Dollekamp gehuldigd vanwege het feit, dat hij op de dag van het vriendenconcert 16 februari 2020 precies vijftig jaar lid was van het Lochems Mannenkoor. Hij was 27 jaar toen hij bij het koor kwam zingen. Wim zingt bijna alle nummers uit zijn hoofd, hij weet wat hij zingt en gaat helemaal op in de muziek. Wim was de laatste jaren ook een zeer betrokken lid van de muziekcommissie en sinds 2 jaar penningmeester van de vereniging, een functie die hij met verve vervuld.

Beide heren werden, onder luid applaus van het aanwezige publiek, door de voorzitter van het Lochems Mannenkoor in de bloemetjes gezet.