Sportman Ruben Dinkelman

Sportverkiezing Lochem: genomineerde sportmannen

LOCHEM - De Sportraad Lochem organiseert sinds 2012 jaarlijks de Sportverkiezingen voor de Sportman, -vrouw, -ploeg, -talent en jeugdsportploeg en reikt de bijbehorende prijzen uit. De komende weken wordt in de Berkelbode steeds een van deze categorieën uitgelicht. Met deze week de sportmannen.

Viresh Chedoe
Sport: kickboxen
Prestatie: wereldkampioen kickboksen onder 65 kilo

Tijdens het wereldkampioenschap, georganiseerd door WFMC, heeft Viresh deelgenomen aan een toernooi van de gewichtscategorie onder 65 kilo. Om aan dit toernooi deel te nemen is er een ijzersterke discipline en conditie vereist. Hiervoor heeft hij dan ook minimaal zes keer per week getraind waarbij er gelet is op voeding en de rust buiten de trainingstijden. Tijdens het wereldkampioenschap stond Viresh in de finale tegen een Georgiër. Na de zware voorrondes kwam het aan op wie de beste conditie had. Overtuigend heeft hij deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Viresh won alle vier de partijen die binnen binnen een uur tijd moest vechten en werd daarmee dus wereldkampioen onder de 65 kilo.

Ruben Dinkelman
Sport: survivalrun en obstaclerunning.
Prestatie: Nederlands kampioen survivalrun en negende op het WK obstaclerunning en Europees Kampioen ObstacleRunning.

Ruben won verschillende wedstrijden in de Korte Survival Run (KSR). Daarnaast won hij het NK Lange Survival Run (KSR). Afgelopen jaar heeft Ruben besloten ook obstacleruns (OCR) te gaan rennen. Hij werd gevraagd deel te nemen in het eerste semiprofessionele team van Nederland. Onder de vlag van dit team wist Ruben afgelopen jaar Europees kampioen in een deelnemersveld met ruim 400 deelnemers in het Poolse Gdansk te worden. Tijdens het WK obstacle running (WCOCR) in Londen, onder zeer zware omstandigheden, werd hij 9e én beste Nederlander op de long distance (15 km).

Rick Seele
Sport: Veldrijden/wielrennen
Prestatie: Kampioen GOW-competitie Nederlandse elite rijders

Rick heeft met overmacht dit seizoen de GOW-competitie naar zijn hand gezet. Rick reeg de eerste en tweede plaatsen aan elkaar en eigenlijk finishte hij zonder akkefietjes nooit buiten de top drie. Hij behaalde uiteindelijk drie eerste plaatsen, zes tweede plaatsen en twee derde plaatsen in dertien wedstrijden, een indrukwekkende prestatie. Hij heeft ook aansprekende prestaties op nationaal niveau neergezet, de verwachting is dat hij daar vaker aan de start zal verschijnen. Verder is hij onderdeel van het NCK team van de Paaschberg. Een van de 'diesels' is waar het team veel profijt van heeft.