Themacafé Marita Coppes in De Borkel

GORSSEL - Marita Coppes is op dinsdagmiddag 10 maart te gast bij het Gorsselse woonzorgcentrum De Borkel. In het Themacafé verzorgt zij daar een lezing over haar boek 'De laatste verhalenweefster'.

Is het noodlot niet anders dan een familieverhaal dat zich herhaalt? En zo ja…. zijn we in staat om familiepatronen te doorbreken? Met deze vragen krijgt Kate Baker, een veelbelovend advocate uit Guatemala te maken als haar vader overlijdt en ze ontdekt dat hij tijdens de burgeroorlog opdracht heeft gegeven een Maya-dorp uit te roeien om plaats te maken voor olieboringen.
Kate kent alle inwoners van dit dorp uit de verhalen van haar geliefde nanny Calixta en weet dat het dorp befaamd was om haar verhalenweefsters. Deze vrouwen kunnen familiegeschiedenissen weven zoals ze echt gebeurd zijn en zijn in staat om de weeffouten op te sporen die ervoor zorgen dat familiegeschiedenissen zich herhalen. Kate wordt gedwongen om haar familiegeschiedenis onder ogen te zien en zal moeten uitvinden in hoeverre zij verantwoordelijkheid kan nemen voor hetgeen haar vader heeft vernietigd. Is het aan haar om de traditie van de verhalenweefsters, die door toedoen van haar vader dreigt uit te sterven, te beschermen en voort te zetten?
Door de ontmoeting met de Tzama, een inheemse voorvechter van het regenwoud in Ecuador, maakte Marita Coppes van dichtbij diens strijd mee tegen de praktijken van een oliemaatschappij in zijn leefgebied. In de lezing zal ze vertellen hoe zij hun ontmoeting verwerkte in haar boek en dieper ingaan op familiepatronen vanuit een inheems perspectief.

Informatie
De organisatie van de lezing bij De Borkel (Hoofdstraat 61a) is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. De aanvang is 14.30 uur. In de voorverkoop zijn entreekaarten voor 6 euro verkrijgbaar bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het restaurant van De Borkel. Aan de zaal kosten de kaarten 8,50 euro. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene, tel. 06-12970642 of e-mail wvangerrevink@sutfene.nl.