Nationale Sterrenkijkdagen bij volkssterrenwacht Phoenix

LOCHEM - Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem doet ook dit jaar mee aan de Nationale Sterrenkijkdagen. Op zaterdag 29 februari wordt een avondprogramma verzorgd met vier workshops, waaruit de bezoekers er twee kunnen kiezen. Belangstellenden zijn vanaf 20 uur welkom op de locatie van de Sterrenwacht aan de Ampsenseweg 10.

De workshops hebben de volgende onderwerpen:
1: Een rondje door ons zonnestelstel. Maak kennis met onze planeten en andere vliegende objecten om ons heen.
2: Beleef de sterrenhemel in het observatorium of planetarium. Afhankelijk van het weer is deze workshop binnen of buiten. Bij helder weer kijken we door de telescopen, en bij bewolkt weer kun je de sterrenhemel in het planetarium zien.
3: Niet verdwalen: door de sterren het heelal niet meer zien. Een overzicht van bruikbare en informatieve astronomische apps voor een beginnend sterrenkijker.
4: Leven in ons heelal: over supergaven om in de ruimte te kunnen overleven, Dit minicollege gaat over levensvormen die 42.000 jaar invriezen en temperaturen van 500° Celsius boven nul of 272 ° Celsius onder nul overleven om daarna de draad weer gewoon op te pakken.
De eerste workshops beginnen om 20 uur. Om 20.45 is er een korte pauze en om 21.00 uur is het dan tijd voor de tweede workshop, tot 21.45 uur. De kosten bedragen 5 euro, kinderen tot 16 jaar betalen 4 euro.