Oriental Dance Event. Foto: Vincent Tollenaar
Oriental Dance Event. Foto: Vincent Tollenaar

Lochem danst op Vrouwendag

LOCHEM - In Lochem wordt gedanst op Internationale Vrouwendag. Op zondag 8 maart vindt in de Schouwburg het jaarlijkse internationale festival Oriëntal Dance Event plaats

Vrouwen uit heel Nederland van 2 tot 80 jaar oud zullen hun oriëntaalse danskunsten vertonen. Ook zijn er samenwerkingen met andere dansscholen. Dit jaar wordt de Flamenco groep van Jorien Maters uit Deventer verwelkomd. Verschillende bonte stijlen van folklore tot moderne oosterse dans zullen de revue passeren.

Het evenement is door de jaren heen zo gegroeid, dat er een speciale stichting Oriental Dance Event in het leven is geroepen. De stichting brengt mensen van verschillende culturen bij elkaar. En omdat de stichting zich ook met passie inzet voor versterking van vrouwen wordt het dansevenement altijd rond Internationale Vrouwendag gepland. Er zijn amateurs en professionals te zien, studenten en docenten. Alle leeftijden, maten en nationaliteiten komen voorbij. Iedereen heeft de handen ineen geslagen om een spetterende show neer te zetten. Plezier en samen dansen staan deze dag centraal. Iedereen gaat gegarandeerd met een brede glimlach en geïnspireerd naar huis.

Elk jaar gaat een deel van de opbrengst naar de humanitaire projecten van Amma uit India. Haar stichting Embracing the World, bouwt huizen, ziekenhuizen, scholen voor de allerarmsten. Op www.embracingtheworld.org is daar alles over terug te vinden.

Het evenement in de Schouwburg is van 13 tot 17 uur. In de foyer is er een bazaar met oriëntaalse kleding, snuisterijen en henna. Dansvoorstellingen zijn er van 14 tot 17 uur en van 16 tot 17 uur. In de pauze om 15.00 uur is er live muziek. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten 10 euro. Voor kinderen tussen van 5 tot 12 jaar oud is de prijs 5 euro en voor de allerjongsten is de entree gratis. Het is ook mogelijk de tickets vooraf te kopen. Informatie daarover en over het programma is te vinden op onderstaande website.
Meer informatie ook via e-mail bij sheila@sheilabuikdanscentrum.nl of tel. 06-21427703.


www.orientaldance.nl