Everlien Coenraad, één van de straathoofden, laat de eerste activiteit van de LOV zien. Foto: Arjen Dieperink
Everlien Coenraad, één van de straathoofden, laat de eerste activiteit van de LOV zien. Foto: Arjen Dieperink

Lochemse ondernemers laten frisse wind waaien

LOCHEM - De Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) bestaat dit jaar zevenenveertig jaar. Jarenlang leek het erop dat er weinig bij de Lochemse Ondernemers Vereniging gebeurde. Afgelopen ledenvergadering besloten de leden meer aan de weg te gaan timmeren. Op 29 februari is dit al te merken.

Door Arjen Dieperink

Hugolien Nobel pakt wat papieren bij elkaar en neemt in haar zaak 'Hart van Lochem' aan tafel plaats. "De afgelopen vergadering hebben wij als leden van de Lochemse Ondernemers Vereniging besloten om het bestuur te ondersteunen. Wij hebben verschillende werkgroepen samengesteld. Zelf zit ik er in drie." Ondertussen bladert Nobel door de papieren. De Lochemse Ondernemers Vereniging heeft de werkgroepen: Marketing, ledenbeleid en evenementen; Communicatie en fun; Landstad Lochem en Merkbeleving; Duurzaamheid en financiën. "Kijk", zegt Hugolien Nobel. "Eén van onze eerste acties is zaterdag 29 februari. Wij gaan dan een restantendag houden. Alle winkels doen in Lochem mee." Tijdens de restantendag staan geen kramen voor de winkels. In de winkels kan men de restanten vaak tegen prijzen van de helft van de helft kopen".

De werkgroepen zijn inmiddels druk bezig. In de binnenstad van Lochem kent de Lochemse Ondernemers Verenigingen straathoofden. Het zijn contactpersonen tussen de vereniging en de bestuurders, op deze manier wil men beter onderling contact krijgen. Voor buiten het centrum van Lochem is er één contactpersoon.

Bevrijding
Wat betreft toekomstige activiteiten in Lochem wil Hugolien Nobel wel een tipje van de sluier oplichten. "Binnenkort is het vijfenzeventig jaar geleden dat Lochem is bevrijd. Dit gaan wij ook vieren. Op onze gevels zullen dan de Canadese-, Engelse – en Nederlandse vlag wapperen. Over verdere invulling kan ik nog geen mededelingen doen."