Film Working Woman op Internationale Vrouwendag

LOCHEM - Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom draait Filmhuis Lochem in samenwerking met Fit-Art op 6 maart een speciale film: Working Woman. De film draait in de Stadslounge Schouwburg Lochem en begint om 10.30 uur.

De film, onder regie van Michal Aviad (Israƫl), 2018, gaat over Orna, een slimme, knappe vrouw van begin dertig, gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Haar man Ofer heeft een niet zo goed lopend restaurant in Jeruzalem. Samen hebben ze drie kinderen. Wanneer Orna wordt aangenomen als assistent van een succesvolle projectontwikkelaar kan ze haar geluk niet op. Ze voelt zich al een vis in het water in deze nieuwe job. Haar baas Benny is erg enthousiast over haar. Hij is complimenteus en spontaan.

De situatie lijkt transparant; ook voor de toeschouwer. Toch blijken de handelingen van Orna's baas niet zo onschuldig. Zijn gedrag wordt steeds ongepaster. Orna voelt zich steeds meer in het nauw gedreven. Helemaal omdat ze met haar man niet over haar problemen op het werk wil en kan praten.

Kaarten Filmhuis Lochem: 6,50 euro. Na afloop is er gelegenheid om mee te doen aan een nagesprek onder leiding van Loes Lourens van Filmhuis Lochem.


www.schouwburglochem.nl/schouwburg/filmhuis