Arjan Dwarshuis, vogelspotter. Foto: PR
Arjan Dwarshuis, vogelspotter. Foto: PR Foto:

Vogels kijken met Arjan
Dwarshuis bij de bieb

GORSSEL - 6852 verschillende vogelsoorten zag vogelaar en vogelonderzoeker Arjan Dwarshuis in 2016. Hiermee werd hij de nieuwe wereldrecordhouder vogels spotten. In de Boekenweek, op donderdagavond 12 maart, komt hij naar de Bibliotheek Gorssel om te vertellen over de wereldreis die hij maakte en over zijn passie voor vogels kijken.

Dwarshuis neemt de bezoekers mee op een duizelingwekkend vogelkijkavontuur door maar liefst 40 landen, en vertelt over de voorbereidingen, de ontberingen, de hoogte- en dieptepunten. De verhalen worden begeleid door eigen foto's, fragmenten uit zijn documentaire en passages uit het boek 'Een Bevlogen Jaar'. Tijdens de reis zamelde hij ook nog eens ruim 41.000 euro in voor Birdlife International.

De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45, op donderdag 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur; zaal open om 19.00 uur. Entreekaarten (à 12,50 euro in de voorverkoop en voor leden Graafschap bibliotheken / vijftien euro aan de zaal voor niet-leden, inclusief consumpties) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Gorssel, tel. 0575-492045. Reserveren is noodzakelijk, gezien de beperkte capaciteit van de zaal.