LTTC De Toekomst. Foto's: Arjen Dieperink
LTTC De Toekomst. Foto's: Arjen Dieperink

Sportverkiezing Lochem: genomineerde sportploegen

LOCHEM - De Sportraad Lochem organiseert sinds 2012 jaarlijks de Sportverkiezingen voor de Sportman, -vrouw, -ploeg, -talent en jeugdsportploeg en reikt de bijbehorende prijzen uit. De komende weken wordt in de Berkelbode steeds een van deze categorieën uitgelicht. Met deze week de sportploegen.

Team 1 L.T.T.C. De Toekomst
Sport: tafeltennis
Prestatie: Tweede plaats in de Eerste Divisie na drie opeenvolgende kampioenschappen

Het team bestaande uit het 16-jarige jeugdtalent en huidig Sportvrouw van de gemeente Lochem, Emine Ernst, de 18-jarige Roel Bogie, de 20-jarige Rutger Carelse, nestor Erik Ernst en coach Tom Bleumink heeft zich met drie kampioenschappen op rij, in twee jaar tijd, van de hoogste afdelingsklasse weten op te werken naar de Eerste Divisie. Daarin eindigen ze dit jaar als tweede en mogen ze zich rekenen tot de beste tien teams van Nederland.


Springteam De Meiden van Haarman
Sport: paardrijden
Prestatie: Best springend ruitersportcentrum van Nederland

Het springteam van de Meiden van Haarman (MvH) hebben het erg goed gedaan in de KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019. De manage stond met maar liefst veertien ruiters in de halve finale. Uiteindelijk hebben er tien ruiters meegedaan aan de finale in Ermelo. Zowel de S40 als de S60 zijn gewonnen door ruiters van MvH. Ook de andere ruiters eindigden bijna allemaal in de Top 10. Door deze prachtige prestaties hebben zij de titel 'Best springend ruitersportcentrum van Nederland' gewonnen.


Witkampers Vrouwen 1
Sport: voetbal
Prestatie: Kampioen Eerste Klasse landelijk

Voor zo'n relatief klein dorp en bescheiden voetbalvereniging is het een unicum dat het Vrouwen 1 team zo hoog speelt (boven de Hoofdklasse zit alleen nog de Topklasse en de Eredivisie). Niet alleen het kampioenschap in de Eerste Klasse (landelijk) is een enorme prestatie, ook in de Hoofdklasse doet Vrouwen 1 heel goed in de subtop mee. Dit alles zorgt voor een positieve uitstraling van het vrouwenvoetbal in de hele omgeving.

Ga naar de website om te stemmen.


www.sportverkiezinglochem.nl

Springteam Meiden van Haarman.
Witkampers Vrouwen 1.