De welpen mogen weer de kampvuurkuil opruimen. Foto: PR
De welpen mogen weer de kampvuurkuil opruimen. Foto: PR Foto:

Scouting Gorssel zoekt doeners

GORSSEL - Op 13 en 14 maart is het weer tijd voor helpende handen. Het Oranje Fonds brengt die met duizenden organisaties in het hele land samen in de actie NL Doet.

In de gemeente Lochem doen meerdere organisaties mee, waaronder scouting Kompasnaald Gorssel. Leden, leiding, bestuur en ouders gaan op zaterdag 14 maart samen aan de slag. Op de agenda staan werkzaamheden als de buitenkant van het clubhuis in de verf zetten; het bouwen van een tafel en het knopen van palen en planken bij de kampvuurkuil; de krukken in de welpenruimte voorzien van doppen; een ophangsysteem voor bezems en ander gereedschap aan de muur bevestigen; de kampvuurkuil opruimen ('s middags door de welpen); binnendeuren verven; boswerkzaamheden en wat er verder nog moet gebeuren.
Voor de onkosten heeft de Kompasnaald van het Oranjefonds een bedrag ontvangen. Omdat de club niet zo groot is worden ook vrijwilligers van buitenaf uitgenodigd te komen helpen. Op de website www.nldoet.nl kunnen zij zich aanmelden. Dat kan ook via een e-mail aan bestuur@scoutingkompasnaald.nl of a.vlekkert@chello.nl.
De werkzaamheden beginnen om 9.00 uur en eindigen om 16.00 uur. De Kompasnaald zorgt voor koffie en tussen de middag een kop soep met een broodje. Extra fijn is het als de vrijwilligers zelf gereedschap meebrengen zoals een kettingzaag, een kruiwagen, een keukentrapje, een schop of wat ze verder nodig denken te hebben voor de klus.