Taizéviering: geniet van de gastvrijheid

LOCHEM - Zondag 8 maart is er om 19.00 uur een Taizé-stilteviering in de Witte Kerk, aan de Graaf Ottoweg 2 in Lochem. Er worden liederen uit Taizé gezongen, begeleid door piano en blokfluit. Er is een stiltemoment en gelegenheid om kaarsen aan te steken. Met korte teksten wordt stilgestaan bij het thema 'Geniet van de gastvrijheid'. Staan we open voor het geven aan een ander en ontvangen van een ander? Iedereen is van harte welkom.


Rommelmarkt Almen

ALMEN - Spullen over die een tweede kans verdienen? Op zondag 5 april wordt tussen 13.00 en 17.00 uur een grote rommelmarkt gehouden in Almen. De locatie is goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. En iedereen die graag spullen wil verkopen is welkom bij De Nieuwe Aanleg, Scheggertdijk 10. Tafels en plekken (vanaf 10 euro voor 2,40 meter) zijn te reserveren via rommelmarktalmen@hotmail.com of 06 - 516 467 81 (evt. Whatsapp/sms). Voor bezoekers is de entree gratis.


Fluitekruid treedt op in Laren

LAREN - De Vereniging voor Winterlezing Laren heeft op donderdag 12 maart de muziekgroep 'Fluitekruid' te gast. Zij brengen veel eigen werk, geïnspireerd op volksmuziek en traditionals uit onder meer Ierland, Amerika, Zweden en Nederland. Fluitekruid speelt uitsluitend akoestisch, wat hun muziek uitermate geschikt maakt voor een luisterconcert. De bijeenkomst wordt gehouden in zaal Stegeman in Laren (Dorpsstraat 1) en begint om 20.00 uur. Entree is voor leden gratis en voor niet-leden 4 euro.


Fietsend naar de kerkdienst

LAREN - Zondag 22 maart gaat men in Laren fietsend naar de kerkdienst met het thema 'Op weg in vertrouwen'. Het vertrek is vanaf het huis van Gerdien Slagman aan de Verwoldseweg 42A om 08.30 uur. Via een mooie route fietst men naar de kerk met onderweg een paar stops waarin een gids over de lente en natuur vertelt. Er wordt in een rustig tempo gefietst. Na afloop is er om 09.30 uur koffie drinken in het Kulturhus naast de kerk van Laren Gld. Aansluitend is het mogelijk naar de kerkdienst te gaan. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie via Gerdien Slagman: 06 - 382 465 42.


Vrouwen van Nu

LOCHEM - Op woensdag 11 maart komt mevrouw Wenny van der Hee bij de Vrouwen van Nu in Lochem meer vertellen over het omgaan met dementie.

Vragen als:'Wat is dementie? Wat gebeurt er in je hoofd? Welke gevolgen heeft dat en hoe kunnen we daar in het dagelijks leven mee omgaan?' zal zij beantwoorden. Wenny van der Hee is al ruim tien jaar nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom dementie, als naaste, regiobestuurslid van Alzheimer Nederland en belangenbehartiger. De ziekte dementie heeft een grote impact op het leven van degene met dementie maar ook op de naasten; deze hebben haar specifieke aandacht.

De avond begint om 19.45 bij Bousema.


Potgrondactie Larense badmin- tonners

LAREN - Op zaterdag 14 maart houdt Badmintonvereniging Laren haar jaarlijkse potgrondactie. Met de opbrengst wordt de verenigingskas op peil gehouden.

De badmintonvereniging is een zeer kleine club, die voor de actie hulp heeft ingeroepen van familie en vrienden. In de bebouwde kom van Laren wordt van 9.30 tot 16.00 uur potgrond rondgebracht. Bestellingen worden indien gewenst tot in het schuurtje achter het huis gebracht. De club heeft zakken van 40 liter voor 6 euro in de aanbieding. Zakken van 70 liter kosten 8 euro. De badmintonners doen de actie in nauwe samenwerking met de Welkoop in Laren.


Lochemmer genomineerd voor de Coiffure Award 2020

LOCHEM - De genomineerden van de 29ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vandaag hebben de 99 genomineerden te horen gekregen dat hun passie, creativiteit en inzet ervoor hebben gezorgd dat ze in de race zijn voor de meest toonaangevende kappers prijs van Nederland. De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt op zondagavond 19 april tijdens het bekende gala plaats. In de categorie 'Schwarzkopf Haircolor Technician of the year' is William Drenthen uit Lochem van kapsalon Kuypers Hair & Wellness voor de Coiffure Award 2020 genomineerd.


Kliederkerk Laren

LAREN - De eerstvolgende Kliederkerk, een nieuw concept in Laren, vindt plaats op zondag 8 maart van 14.00 tot 16.00 uur in de kerk in Laren.

Kliederkerk is er voor alle peuters en kinderen van de basisschool en hun (groot)ouders en verzorgers. Op zondagmiddag kunnen zij samen allerlei opdrachten, spellen en creatieve dingen doen om zo een thema of verhaal te ontdekken. Hierna is er een korte viering waarin het thema of Bijbelverhaal verder wordt verteld en daarna is er plek voor ontmoeting met koffie, thee, ranja en veel lekkers in de vorm van een high tea.

Ditmaal is het thema: 'Bouw je mee?. Wat staat steviger, een huis op steen of een huis op zand? Samen wordt er ontdekt, gebouwd, is er een slagroomspel en nog veel meer. Bij Kliederkerk is iedereen welkom, wel of geen lid van de kerk.


Amnesty komt collecteren

LOCHEM - Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die worden vervolgd, gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn en heeft daar geld voor nodig.

De mensenrechtenorganisatie houdt daarom een landelijke collecte en die is van 9 tot en met 14 maart in Lochem, Laren, Harfsen, Gorssel en Epse. In de gemeente Lochem werd vorig jaar ruim 5300 euro opgehaald. Dit jaar hoopt Amnesty dat te overtreffen. Als er geen contant geld in huis is kan nu ook met de mobiele telefoon worden gedoneerd.
Van de opbrengst van de gemeente Lochem gaat 25 procent naar het Westerbork-project.