Startgroep 2017. Foto: Berdien Beltman
Startgroep 2017. Foto: Berdien Beltman

Hardloopcursus ABS Bathmen

BATHMEN - De trainers van Loopsport ABS Bathmen starten op maandagavond 6 april met de jaarlijkse hardloopcursus voor belangstellenden vanaf 16 jaar. De trainingen worden geleid door de trainers van de verschillende ABS-loopgroepen, zodat elke training door twee ervaren trainers wordt gegeven. De start van de cursus is op maandag 6 april 2019 vanaf manege 't Ruiterkamp, Koekendijk 20 in Bathmen. Het maximumaantal deelnemers van de startgroep is 30.

In 24 trainingen, over een periode van 12 weken, coachen, ondersteunen en motiveren de trainers de deelnemers. Na deze 12 weken sluiten de lopers af met een 5 km loop. Deelnemers lopen de afstand in hun eigen tempo.
De trainingen zijn op de maandag- en vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. De trainers besteden veel aandacht aan loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. De kosten bedragen 50 euro. Wie lid is van Loopsport ABS Bathmen en na een blessure weer op wil starten, betaalt 35 euro. Wie 5 kilometer kan lopen, kan vervolgens instromen in één van de hardloopgroepen van ABS. Elke hardloopgroep heeft een eigen identiteit. Meer informatie is te vinden in het overzicht van alle trainingen op de website: www.loopsport.absbathmen.nl.

Opgave en informatie via mail: loopsportabsbathmen@gmail.com.