Meiden van LOS in Lochem

LOCHEM - De meiden van LOS maken op zaterdag 11 april het toneel van de Schouwburg Lochem onveilig met hun vijfde programma: Lusten en Lasten.

In ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Aanschouw de dappere pogingen van Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij om de meest gecompliceerde en ongecompliceerde levensvragen te beantwoorden. In deze voorstelling nemen de meiden geen blad voor de mond en fantaseren ze er lustig op los op zoek naar het ultieme geluk. Kaartjes voor Lusten en Lasten in Lochem (aanvang 20.00 uur) zijn te bestellen via de website.


www.meidenvanlos.nl/speellijst


Toneelstuk over de reis van je leven

LAREN - De reis van je leven, dat is het thema van het toneelstuk 'Good Goan!' met muzikale omlijsting van een koor en een band. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart is de uitvoering van dit dorpsbrede project door de kerk van Laren in Kulturhus 't Kruispunt.

Het stuk draait allemaal om twee Larense jongeren die op reis gaan, de wijde wereld in. Onderweg komen ze allemaal mooie, moeilijke en verrassende dingen tegen. Maar uiteindelijk loopt het uit op een groot feest waar de bezoekers aan mee mogen doen. Voor de bezoekers start de reis om 19.30 uur vanuit vier locaties in het dorp. Kaarten à 8,50 euro (inclusief koffie/thee en cake ) zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op vrijdag 6 maart van 19.30 tot 20.30 uur in het Kulturhus. Daarna zijn kaartjes te koop bij schildersbedrijf Van der Wal (Holterweg) en bij supermarkt Plus Beuzel.


Hoogste klassen basisonderwijs beslissen over eigen les

LOCHEM - Dit jaar doen veertien basisscholen met in totaal 350 leerlingen mee, verdeeld over drie Scholierenraadvergaderingen op woensdag 4, 11 en 25 maart. Tijdens de scholierenraad ontdekken leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs in de gemeente Lochem hoe 'gemeentelijke democratie' werkt.

De gekozen vertegenwoordigers debatteren tijdens de Scholierenraad – in de echte raadszaal in het gemeentehuis – met elkaar over de voor- en nadelen van drie lesvoorstellen. Uiteindelijk besluiten zij bij meerderheid van stemmen welk van de drie lessen zij gaan volgen. De klasgenoten zijn als publiek en voor 'achterbanraadpleging' bij de Scholierenraad aanwezig. De Scholierenraden worden voorgezeten door burgemeester Sebastiaan van 't Erve.

Dit alles vindt deze dagen plaats van 9.30 tot 11.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Lochem.


Leer bij Pluspunt meer over de zon

GORSSEL - Op woensdag 11 verzorgt Wim den Heijer bij Pluspunt een lezing met Powerpoint presentatie over de zon. De bijeenkomst is van 10.30 tot 13.30 uur. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd.

De volgende onderwerpen komen tijdens de lezing ter sprake: Wat de plaats van de zon in het heelal is, en welke processen er plaatsvinden, hoe de zon nu al miljarden jaren aan zijn energie komt en wat dit betekent voor de energievoorziening op aarde, nu en in de toekomst én enkele bijzondere resultaten van het ruimteonderzoek.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) organiseert eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in 't Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50-plussers uit de omgeving zijn van harte welkom. De kosten bedragen 10,50 euro. Alleen lezing en koffie 6 euro. Reserveren kan niet. Voor inlichtingen en ideeën kan men terecht bij Janny Eshuis (0575 492391) of Louise Pielage (0575 493366).


Enge Buren sluit af met hoogtepunten

LOCHEM - Enge Buren is begonnen aan het allerlaatste theaterseizoen en daarna is het voorgoed 'BASTA' zoals het programma heet. Het is op donderdag 5 maart te zien in de Schouwburg Lochem.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio is een geheel nieuw programma samengesteld. Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts leveren een schat aan materiaal om uit te putten. De grootste hits 'mogen' worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast. Maar ook nieuw werk zal niet worden geschuwd.

De voorstelling in Schouwburg Lochem begint om 20.00 uur. Entree: 20 euro inclusief (pauze)drankje en exclusief 3,50 euro servicekosten per boeking.


Grootste hits Rolling Stones in Schouwburg

LOCHEM - Vijftig jaar nadat The Rolling Stones in 1969 hun gevierde album Sticky Fingers creëerden, presenteert Legendary Albums Live de plaat integraal in het theater. De voorstelling met Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas nemen, samen met de LA Liveband, is in de Schouwburg Lochem op 6 maart. Aanvang 20.00 uur.

Destijds werd de verzameling songs al unaniem geroemd als het creatieve hoogtepunt van Jagger, Richards & Co. Ook een halve eeuw later zijn historische songs als Brown Sugar, Sister Morphine en Wild Horses nog steeds springlevend. De songs van de klassieker met de beroemde ritssluiting-hoes worden afgewisseld met achtergrondverhalen en videobeelden én natuurlijk komen ook de grootste hits van andere albums voorbij.


www.schouwburglochem.nl


Vrouwen die van zingen en theater houden gezocht

ALMEN - De Goodnight Ladies zoeken een aantal stralende, sprankelende zangeressen met theaterlef. Vrouwen die buiten hun comfortzone durven te treden. Men is op zoek naar (mezzo-)sopranen vanaf 45 jaar.

De Goodnight Ladies zijn zes vrouwen, die met zang en theater zorgen voor de verrassing op feesten en partijen. Dit kan zijn voor een jarige, een huwelijk, een afscheid, een opening, een vereniging of omdat er iets anders te vieren is. Behalve een lied op maat, toegespitst op de betrokkenen, zijn ook theateracts vast onderdeel van het optreden. Op een speelse, ontroerende en persoonlijke wijze, zijn de dames er op gericht om het publiek te raken en te vermaken.

Op maandagavond oefenen wij in Hotel Landgoed Ehzerwold te Almen. Soms wordt gebruik gemaakt van zang- en theatercoaches. Gemiddeld treedt de groep 6 tot 8 keer per jaar op, met name in het weekend of op avonden. De duur van een optreden varieert van drie kwartier tot een avondvullend programma.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je belangstelling voor de Goodnight Ladies neem dan telefonisch contact op met Brigitte Horio.


06 - 173 491 18