Bousema en Prinsen delen de driebandenpunten

LOCHEM/HAARLO - De derby in de eredivisie driebanden tussen het Lochemse BC Bousema en het Haarlose HCR Prinsen is zondagmiddag in Haarlo in puntendeling geëindigd.

Halverwege was de wedstrijd ook al in evenwicht door overwinningen van wereldkampioen Torbjorn Blomdahl op Stefan Galla en van Frans van Schaik op Raymund Swertz. De Amsterdammer begon zijn partij uitstekend met en serie van dertien caramboles in de tweede beurt. Halverwege stond hij na negen beurten zelfs op een 10-22 voorsprong. Maar daarna kon Swertz terug komen tot 35-35 in de 35ste beurt. In de eindfase was het toch Van Schaik die na veertig beurten met 35-40 aan het langste eind trok. Op de andere tafel hielden Blomdahl en Galla elkaar tot 26-25 na negentien beurten goed in evenwicht. Met series van tweemaal zes, eenmaal een nul en een slot van twee caramboles besliste de Zweed na 23 beurten de partij. De Duitser Galla bleef op 28 caramboles steken.
In het tweede deel van de wedstrijd speelde Dick Jaspers tegen Johan Loncelle een topduel. In elf beurten versloeg hij de Belg met 40-16 met onder meer series van dertien caramboles in de derde beurt, en van twaalf in de vijfde beurt. Loncelle kwam niet verder dan zestien caramboles. Op de andere tafel kwam Wesley de Jaeger it de startblokken. Hij stond tegen Anno de Kleine na veertien beurten al op een 6-22 voorsprong. In het vervolg deed De Kleine nog wel iets terug met een serie van acht caramboles, maar De Jaeger trok met series van drie, zeven en tweemaal één carambole met 24-40 in 23 beurten aan het langste eind. Zaterdagavond won HCR Prinsen ook de tweede wedstrijd in de vierde ronde van de KNBB. Van 't Ivoor werd uit al met 0-8 gewonnen, en dit keer werd het 6-2.