Perfectie, daar draait alles om. Foto: Arjen Dieperink
Perfectie, daar draait alles om. Foto: Arjen Dieperink Foto:

Hoe een hobby een eigen bedrijf werd

LOCHEM - Ze zitten nog vol in de studie, maar al hun vrije tijd investeren de twee jonge dames in hun bedrijf. De dames zijn gespecialiseerd in films en promotiefilms en maken ook animaties.

Door Arjen Dieperink

Jasmijn en Valerie Bentsink zijn zussen en respectievelijk tweeëntwintig en vierentwintig jaar oud. Jasmijn doet HBO en haar zus studeert op de universiteit in Utrecht. Toch zagen ze kans om hun bedrijf naast hun studie te bestieren, ook al is het doel om eerst de studie af te ronden. " Je moet toch iets achter de hand hebben indien de opdrachten achterwege blijven", is de reactie. "Het begon eigenlijk als een hobby", aldus Valerie Bentsink, "We deden kleine opdrachten voor een vriendin. De animatie werd op Facebook gezet en van het een kwam het ander." Jasmijn en Valerie Bentsink moeten het vooral van mond -tot-mondreclame hebben, het resulteerde in verschillende opdrachten.

Uiteindelijk besloten ze een bedrijf te starten en op 3 oktober 2016 was dat een feit. De dames hebben zich gespecialiseerd in het maken van (promotie)films en animaties. Tot in de puntjes wordt vooraf de opdracht uitgewerkt, niets wensen ze aan het toeval over te laten. De perfectie, daar draait bij hun alles om. Valerie Bentsink: "Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Wij hebben een keer in een agrarische fabriek de werkzaamheden mogen filmen. Dat was een mooie opdracht." "Dat klopt", beaamt Jasmijn. "Ook zijn we een keer voor een promotie van een wijnfles op Ibiza geweest, dat was wel spannend want er waren geen speciaalzaken voor fotografie en film als we iets nodig hadden gehad. Gelukkig kende onze opdrachtgever enkele mensen op het eiland en mochten wij in een restaurant filmen. Wel was het spannend of we alles op tijd klaar zouden hebben, het wordt daar snel donker." Voor dronefilms huren ze tegenwoordig iemand in. Wel maken ze iedere week voor een bedrijf menufoto's. De resultaten worden dan op Instagram geplaatst. Terwijl ze over het fotograferen van het eten spreken ziet men de ogen glinsteren. "Het is soms feest bij ons thuis als wij de maaltijden fotograferen. Het mooie is dat wij zussen zijn en vaak een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen", is hun reactie. De fitnessgoeroe Fajah Lourens, 10.900 volgers op Instagram, is ook een klant van de zusters Bentsink. Een ding is zeker, ongemerkt krijgt menige internetter foto's van de Bentsinks onder ogen.