Hoe weerbaar is de ondernemer tegen digitale criminelen?

LOCHEM - Als ondernemer wil je geen slachtoffer worden van cybercriminaliteit. De verwachting is wel dat binnen 4 tot 5 jaar 60 tot 70% van de inbraken digitaal is. Tijd dus om je voor te bereiden. De gemeente Lochem biedt een gratis training aan, gegeven door experts. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 maart bij de beleidsadviseur economie, Anneloes Blaauw: a.blaauw@lochem.nl. Met de geïnteresseerden wordt dan een datum geprikt.

Aan bod komt hoe men zich kan wapenen tegen phishing e-mails, CEO-fraude, cryptolockers (ransomware), op afstand te bedienen apparaten en DDOS-aanvallen. Wat zijn de gevaren en wat kan men ertegen doen? Daders op afstand zijn moeilijk op te sporen. Digitale bedrijfsprocessen maken bedrijven en organisaties kwetsbaar.

Een ethisch hacker informeert over de digitale gevaren en de verstrekkende gevolgen. En over wat een ondernemer kan doen om digitale inbraken te voorkomen. Aan het einde is een aantal cybersecurity-specialisten beschikbaar om persoonlijke vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

Lochem organiseert de training samen met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Cyber Security specialisten van NFIR en een ethisch hacker.
Dankzij subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid kunnen ondernemers gratis meedoen.