De Dutch Masters staat garant voor de absolute crème-de-la-crème van de motocross wereld. Foto: PR
De Dutch Masters staat garant voor de absolute crème-de-la-crème van de motocross wereld. Foto: PR

Openingswedstrijd Dutch Masters of Motocross

HARFSEN - De Harfsense Motorclub MC Hamac is er trots op dat ze dit jaar op 29 maart de openingswedstrijd om de Dutch Masters of Motocross mag organiseren. De Dutch Masters staat garant voor de absolute crème-de-la-crème van de motocross wereld. Daarbij wordt het met het zeer uitgebreide randprogramma een dagje voor het hele gezin. De trainingen start om 08.30 uur, de wedstrijden om 11.30 uur.

Dutch Masters of Motocross
De Dutch Masters of Motocross kun je het beste omschrijven als de Eredivisie/Champignons League van de motocross. Alleen voor de allerbeste van de Nederlandse en internationale top is ruimte achter het starthek. De competitie komt voort uit het Open Nederlands Kampioenschap, maar is de laatste jaren uitgegroeid tot de meest toonaangevende Europese competitie, na het wereldkampioenschap. In Harfsen is op 29 maart de openingswedstrijd. De vierde wedstrijd en daarmee afsluitende finale wordt, net als voorgaande jaren, verreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Mini Grand Prix
De motocross leeft in Nederland als nooit tevoren! De successen van Jeffrey Herlings (meervoudig wereldkampioen), maar ook het Nederlandse landenteam (wereldkampioen 2019), zijn een bevestiging van het huidige niveau in ons land. De top 15 van de klassen van de Dutch Masters wordt gedomineerd door rijders vanuit de hele wereld. Het deelnemersveld kenmerkt zich door een groot aanbod van Grand Prix-rijders.

De organisatie: "Hierdoor durven we zondag 29 maart over een mini Grand Prix te spreken. Spektakel wordt dan ook gegarandeerd! Met onder andere Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhof aan de start hebben we als Nederlanders twee hele sterke ijzers in het vuur om de overwinning in eigen huis te houden, al krijgen zij deze zeker niet cadeau. Ook de GP-fabrieksteams van KTM - Kawasaki – GasGas - Yamaha en Husqvarna hebben hun deelname toegezegd."

Meet & greet
Het is vrij uniek dat een dergelijk sterk deelnemersveld afreist naar Harfsen. De organisatie is dan ook erg trots dat ze een groot deel van de toppers bereid hebben gevonden voor een handtekeningensessie. Omstreeks 11.15 uur zitten Jeffrey Herlings & Glenn Coldenhoff in het Kids paradijs voor een handtekeningensessie. Daar komen gegarandeerd nog enkele GP-toppers bij.

Vertier voor de kids
Al jaren organiseert men onder de slogan "Een dagje uit, een dagje Peppelenbos". Mochten de kids toch even genoeg krijgen van al het spektakel op de baan, dan zijn er voldoende alternatieven. Zo ontfermt kinderopvang 'Graaf Jantje' zich weer over de allerkleinste in het Kids Paradijs, waar schminken en tattoos zetten tot de mogelijkheden behoren. Verder zorgt partner Reesink-groep voor mini-trekkers en -shovels voor de kleine boeren en wegenbouwers in spe. Daarnaast zijn er stormbanen een zweefmolen en tal van andere attracties.

Stegeman Catering zal voor de inwendige mens zorgen.


www.hamac.nl