Wethouder Bert Groot Wesseldijk (GemeenteBelangen) ondertekende het Lokale Sportakkoord. Foto: Arjen Dieperink
Wethouder Bert Groot Wesseldijk (GemeenteBelangen) ondertekende het Lokale Sportakkoord. Foto: Arjen Dieperink

Lokaal Sportakkoord ondertekend

LOCHEM - Vijfenveertig Lochemse sportverenigingen, scholen, bedrijven en zorginstellingen hebben door de ondertekening hun steun betuigd voor het Lokale Sportakkoord. De ondertekening gebeurde zaterdagavond tijdens Sportverkiezingen Lochem 2019.

Door Arjen Dieperink

Tijdens het jaarlijkse Sportverkiezingen Lochem 2019 (zie elders in de Berkelbode) kwam na de pauze en de demonstratie van Taekwondo Oude Luttikhuis de ondertekening van het Lokale Sportakkoord. Herman Hobert, die de aanwezigen door het verkiezingsceremonie leidde, vroeg zich af of het sportakkoord niet mooi in de bureaula zou verdwijnen. Wethouder Bert Groot Wesseldijk was het daar niet mee eens: "Sport zorgt voor leefbaarheid in de kernen en draagt veel bij aan de maatschappij".

De onderwijsinspectie stelde vast dat de bewegingsvaardigheid van de basisscholieren het afgelopen decennia af is genomen. Op een groot scherm betuigden veel sportverenigingen hun steun aan het akkoord. Door de ondertekening van het akkoord komt twintigduizend euro ter beschikking. Met het bedrag kunnen publieke speelplaatsen ook hun steun ontvangen, maar ook voldoende trainers geworven worden.

Uiteindelijk zorgt het akkoord voor een brede samenwerking tussen dorpsraden, maatschappelijke partners, scholen, ondernemers en andere organisaties zoals Stichting Welzijn Lochem.