Sportvrijwilliger 2019: Henny Ruiter kreeg de prijs uitgereikt door Bram Buiting. Foto's: Arjen Dieperink
Sportvrijwilliger 2019: Henny Ruiter kreeg de prijs uitgereikt door Bram Buiting. Foto's: Arjen Dieperink

Sportverkiezingen Lochem 2019

Winnaars bekend- gemaakt tijdens happening in De Beemd

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Afgelopen weken stelden de kandidaten voor de Sportverkiezingen Lochem 2019 zich in de Berkelbode voor. Zaterdag was het zo ver. Wie zou er tot jeugdsportploeg, sportman, sportploeg, sporttalent of sportvrijwilliger van 2019 worden uitgeroepen? Ook werd deze avond het Sportakkoord getekend, zie pagina 11 in deze krant.

Het was druk in de sporthal van het sportcentrum De Beemd. Bijna alle kandidaten voor de Sportverkiezingen Lochem waren aanwezig. Met het aftellen voor de start van de verkiezingen begon de avond, gevolgd door een optreden van Pop Up. Herman Hobert leidde de aanwezigen door de avond heen.

Sporttalent: Jaber Maskoul
Als eerste stelden de sporttalenten zich kort op het grote scherm voor, waarbij de aanwezigen de talenten konden aanschouwen tijdens hun sportactiviteit. De strijd voor de titel sporttalent 2019 werd gestreden door Justin Meurs (eventing pony's), Jaber Maskoul (kickboksen), Siebe Wijma (karten) en Nadja Reins (paardrijden). Uiteindelijk ging de prijs naar Jaber Maskoul.

Jeugdsportploeg: Sportclub Lochem Onder 13-1
Sportclub Lochem Meisjes onder 11, Sportclub Lochem Onder 13-1 en SVBV Barchem onder onder 17-1 streden om de eer in de categorie jeugdsportploeg. Om de prijs aan de winnaar van jeugdsportploeg 2019 uit te reiken kwam Thomas Meurs op het podium. De in 2002 geboren Lochemer speelt bij Go Ahead Eagles onder 19 als rechtsbuiten. Op de vraag van Hobert welke tip Meurs aan de aanwezige kandidaten kan geven om ook zo ver te kunnen komen, was zijn antwoord simpel: "Heel veel oefenen. Mijn coach zei tegen mij dat het beste is om veel op straat te oefenen." Uiteindelijk reikte Thomas Meurs de prijs van jeugdsportploeg 2019 uit aan Sportclub Lochem Onder 13-1. De aanwezigen lieten een luid gejuich horen.

Stimuleringsprijs:
SJO Almen/Harfsen

Tijdens de avond werd ook een stimuleringsprijs uitgereikt door Betsy van Huizen. Die prijs ontving SJO Almen/Harfsen. De voetbalclubs in beide dorpen werken samen om de voetbalsport voor jongeren aantrekkelijk te houden. Trainer Jasper Brokken bekeek het als: "Terug naar gelijkwaardige teams. Kinderen op eigen niveau laten voetballen. Plezier in de sport moet er zijn." Joost Wiltink vindt het 'zeer plezierig om met kinderen bezig te zijn'.

Na de pauze werden de aanwezigen verrast door een demonstratie van Taekwondo Oude Luttikhuis. De behendigheid, snelheid en discipline van de spelers zorgden na de demonstratie voor een groot applaus. De sport wordt iedere dinsdagavond beoefend in de sportzaal boven de Sint Josephschool in Lochem. Belangstellenden kunnen die avond rustig komen kijken.

Sportvrijwilliger:
Henny Ruiter

Tot sportvrijwilliger van het jaar werd Henny Ruiter verkozen. Zittend op het podium nam hij de prijs in ontvangst van Bram Buiting, directeur van Stichting Welzijn Lochem. Ruiter wilde de aanwezigen één ding over de vrijwilligers meegeven: "Vrijwillig zijn is niet vrijblijvend zijn."

Sportploeg:
Witkampers Vrouwen 1

Het springteam Meiden van Haarman, team 1 van de Lochemse Tafel Tennis Club en de Witkampers Vrouwen 1 waren de kandidaten voor de sportploeg 2019. De prijs werd door wethouder Groot Wesseldijk (GemeenteBelangen) uitgereikt aan Witkampers Vrouwen 1. Marieke van de Pol nam de prijs in ontvangst.

Sportman:
Ruben Dinkelman

Voor sportman van het jaar, dit jaar waren geen kandidaten voor sportvrouw van het jaar aangemeld, waren Viresh Chedoe (kickboksen), Ruben Dinkelman (survival run) en Rick Seele (veldrijden/wielrennen) aanwezig. Ruben Dinkelman liet aan de aanwezigen weten: "Ik ga eerst door de touwen." Verbaasd keek Herman Hobert hem na. Behendig klom Dinkelman met in iedere hand één klimtouw, zonder ondersteuning van de benen, naar de nok van de sporthal, om van daaruit naar het laatste touw in de rij naar beneden te gaan. Het geheel duurde nog niet eens een minuut en hij ontving applaus. Op de vraag aan de twee andere sportman-kandidaten of men het na kon doen, nam Viresh Chedoe de uitdaging aan. Ook hij ging uitsluitend met behulp van zijn armen binnen de kortste tijd naar de nok toe. Voor de prijsuitreiking voor sportman van het jaar was niemand minder dan IJdo Kleinlugtenbelt opgekomen. Van beroep is hij orthopedisch chirurg in het Deventer ziekenhuis en hij is woonachtig in Gorssel. Tussen 2001 en 2004 werd hij meerdere malen nationaal kampioen in de roeisport. Hij feliciteerde uiteindelijk Ruben Dinkelman met de titel sportman van het jaar 2019.

Publieksprijs:
Viresh Chedoe

Tenslotte werd de publieksprijs uitgereikt door Annalies Harenbergh aan Viresh Chedoe.

Stimuleringsprijs 2019:  SJO Almen Harfsen.
Sporttalent 2019: Jaber Maskoul.
Sportploeg 2019: Witkampers, vrouwen 1.
Sportman 2019: Ruben Dinkelman.
Vlnr.: Annalies Harenbergh, Herman Hobert en Viresh Chedoe.
Jeugdsportploeg 2019: Sportclub Lochem onder 13-1, rechts Thomas Meurs.