Barchem doet ook mee aan Nationale Opschoondag

BARCHEM – Op zaterdag 21 maart is de 18de editie van de Landelijke Opschoondag. Ook Barchem doet weer mee aan deze landelijke actiedag. Alle Barchemmers – jong, oud en iedereen die daartussen zit - worden van harte uitgenodigd om mee te helpen zwerfvuil op te ruimen langs de toegangswegen. Men verzamelt zich om 9.30 uur op het Dorpsplein. Voor vuilniszakken en prikkers wordt gezorgd. De initiatiefnemers hopen op een grote opkomst.


Zang- gezelschap bij Vrienden van de Streektaal

LAREN - Vrienden van de Streektaal voor Lochem en omgeving nodigt leden en niet leden uit voor een koffiemorgen op zondag 15 maart bij Stegeman in Laren (Gld). Voor deze ochtend zijn de Bêkezangers uit Bathmen uitgenodigd.Een gezelschap van 25 personen gaat liederen zingen, die ieder zo mee kan zingen. Het beloofd een gezellige, sfeervolle morgen te worden met veel herkenning. Aanvang 11.00 uur. De zaal is open vanaf 10.15 uur. De ochtend duurt tot 13.00 uur. De kosten voor deze ochtend zijn 10 euro (inclusief, bij binnenkomst koffie/thee en een consumptie in de pauze).


Oostenrijkse sferen in Barchkerk

BARCHEM - Op zondagmiddag 22 maart om half 3 komt de Steirische Harmobica Groep Lochem onder leiding van Dinie Zweverink de Barckerk in Oostenrijkse sferen brengen. Deze groep, aangevuld met diverse gasten waaronder Egbert Stegink, neemt de bezoekers mee bij een middag muziek uit de Alpenlanden. Aanmelden kan vooraf, maar indien niet uitverkocht zijn er ook kaarten te koop bij de entree. Toegang kost 12,50 euro, inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden (of meer informatie verkrijgen) kan bij Dirk Rossel ( 0573-441642) of Annemarie Timmer Arends (06-54924944) of via secretaris@stichtingbim.com.


'De Borkel schept op'

GORSSEL - Op woensdag 18 maart 12.30 uur kunt u aanschuiven bij de gezellige 'De Borkel schept op' maaltijd in het restaurant van De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. U kunt genieten van een heerlijk frisse lentesalade met stokbrood en kruidenboter. Vooraf een hartige bouillon, na afloop een dessert en een kopje koffie maken de maaltijd compleet. Voor bewoners uit onze buurt bedragen de kosten 9,50 euro. Opgeven kan tot maandag 16 maart 12.00 uur bij de medewerkers van het restaurant van De Borkel 0575 – 59 47 47. U dient vooraf te betalen. Voor meer informatie kunt u bellen met Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene, Wilma van Gerrevink: 06 – 12 97 06 42 en wvangerrevink@sutfene.nl


Alzheimer Café Lochem

LOCHEM - Voor iedereen die te maken heeft met dementie is er het Alzheimer Café Lochem. Op vrijdag 13 maart is er weer een bijeenkomst, van 10.30 tot 12.00 uur, inloop vanaf 10.00 uur.

Er zal een film worden vertoond over mevrouw Bogers. Zij heeft dementie. Ze woont nog zelfstandig thuis. Ze krijgt hulp van de thuiszorg en haar dochter is mantelzorger. Te zien is hoe haar leven er op dit moment uitziet. Naar aanleiding van het filmpje kan men met elkaar in gesprek. Het Alzheimer Café wordt gehouden bij eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang Achterstraat), Lochem. Aanmelden is niet noodzakelijk. Wie vervoer nodig heeft, kan contact opnemen met Truus Grijzen: 0573-253862, truus@grijzen.nl.