Onder leiding van regisseur Gerrit Kers uit Borculo speelden de acteurs zaterdagavond enthousiast en zeer tekstvast de sterren van de hemel. Foto: PR
Onder leiding van regisseur Gerrit Kers uit Borculo speelden de acteurs zaterdagavond enthousiast en zeer tekstvast de sterren van de hemel. Foto: PR

Groot succes voor jubilerende
toneelvereniging Ons Genoegen

BARCHEM – Zaterdagavond beleefde de toneelvoorstelling 'Bok Bok, hoevulle heurne' van de jubilerende toneelvereniging Ons Genoegen Barchem zijn primeur bij HCR In de Groene Jager. Vrijdagavond 13 maart en zaterdagmiddag 14 maart brengt Ons Genoegen bij In de Groene Jager het blijspel nogmaals op de toneelplanken.

Onder leiding van regisseur Gerrit Kers uit Borculo speelden de acteurs zaterdagavond enthousiast en zeer tekstvast de sterren van de hemel. Ook dit jaar bleken de verdeelde rollen op het lijf geschreven te zijn van de elf acteurs. In een volle zaal van In de Groene Jager genoot het publiek met volle teugen van het komische blijspel 'Bok Bok, hoevulle heurne' van auteur Harm Dijkstra. Naast de elf acteurs, die voor veel lachsalvo's verantwoordelijk waren, heeft zoals altijd de bijna 81-jarige Gert Jan Bosman als figurant de lachers ook op zijn hand. Zeker als hij met behulp van Dirkje de barkruk inneemt in zijn vaste hoekje aan de bar en zijn moppentrommel opentrekt. In een gezellig decor, geheel in stijl van de jaren zestig, kwam het blijspel goed tot zijn recht.
Het bruine 'Café het Dikke Peard' wordt gerund door Dirkje, Hendrika en Hendrik Schenk. Ze bestieren het café elk op eigen wijze. Hendrik vult zijn dagen met het schillen van de piepers naast de nostalgische kachel, Hendrika doet de 'huishouding' en Dirkje bedient de gasten. Stamgasten uit de buurt zorgen voor de nodige reuring aan de tap. En de burgemeester ziet het kroegje liever tegen de vlakte gaan zodat hij de dorpskern drastisch kan moderniseren. Maar of hem dat lukt?
In de pauze werd het publiek getrakteerd op een 'ouderwets' stukje worst of kaas, geheel in stijl van het nostalgische kroegje.

De winnares van de Facebook-actie Giene Pinkert won twee vrijkaarten en een borrelplank met lekkere hapjes. Jan Willem Stegeman ontving een cadeaubon voor zijn 35-jarig lidmaatschap van de vereniging. Hij speelt niet meer, maar maakt zich verdienstelijk bij het vervaardigen van het decor. Ans Dinkelman en Henny van Heuven kregen een bos bloemen, zij zijn beiden twintig jaar actief lid van Ons Genoegen.

'Bok bok, hoevulle heurne' is nog te zien op vrijdag 13 maart (aanvang 20.00 uur) en zaterdag 14 maart (aanvang 14.00 uur). Kaarten zijn nog te koop bij Koeleman Barchem of telefonisch te bestellen via 06-12580421. Entree 7,50 euro per persoon, donateurs betalen twee euro op vertoon van hun donateurskaart.


facebook.com/toneel.onsgenoegen