Camus, hartstochtelijk leven zonder hoop

LOCHEM – Op 17 maart begint om 10.00 uur een bijeenkomst van levenskunst BIC, Noorderwal 17 in Lochem. Op deze laatste bijeenkomst voor de zomer komt Henry Kalb vertellen over de levensfilosofie van schrijver/filosoof Albert Camus. Henry Kalb is acteur en filosoof.

Albert Camus leefde van 1930 tot 1960. De titel van Henry's lezing is: 'Camus, hartstochtelijk leven zonder hoop'. Camus zoekt in zijn 'filosofie van de maat' naar een humane weg, waarbij hij probeert de algemene menselijke waarden en de onderlinge solidariteit te behouden. Na de lezing zal Henry op zijn saxofoon spelen.


Kinderen genieten van verhalen

EEFDE - Ter gelegenheid van Internationale Verteldag vertellen leden van het Eefdese Vertelcollectief op zaterdag 21 maart in Eefde verhalen voor kinderen. Het thema van dit jaar is reizen. Er zijn drie locaties. Jacqueline vertelt bij het Paardenweitje/ Pipowagen tegenover Teenkweg 8, Karla vertelt bij Galerie De Stijl Zutphenseweg 132 en André vertelt voor kinderen ouder dan tien jaar bij Koffiehuis Domus Schoolstraat48a. Ieder verhaal wordt drie keer verteld: om 14.00 uur, 14.45 uur en om 15.30 uur. Slecht weer hoeft geen spelbreker te zijn, bij iedere locatie kan men naar binnen. De toegang is gratis.


Repair Café in Kulturhus Laren

LAREN - Op zaterdag 14 maart draait het in Kulturhus 't Kruispunt aan de Verwoldseweg 1 in Laren allemaal weer om repareren. Tussen 09.30 uur en 12.30 uur staan de vrijwilligers weer klaar.

Het Repair Café bestaat 6 jaar! In die jaren hebben vele inwoners van Laren en omgeving de weg naar het Kulturhus gevonden en hebben de vrijwilligers vele honderden reparaties uitgevoerd. Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties (ook kleding e.d.) en gereedschap en materialen zijn aanwezig. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

In het Kulturhus treft men ook de Eeko Box aan om lege cartridges en oude mobiele telefoons in te deponeren. De opbrengst van de ingeleverde materialen komt ten goede aan de stichting Geef een knuffel.


Avond over verzets- theoloog Dietrich Bonhoeffer

GORSSEL - Binnenkort herdenken en vieren we dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar voorbij is. De Protestantse gemeenten te Gorssel-Epse en Eefde willen stilstaan bij de nalatenschap van de beroemde Duitse theoloog en verzetsman tegen het Nazisme, Dietrich Bonhoeffer (1905-1945). Vlak voor de bevrijding, op 9 april 1945, werd hij opgehangen wegens hulp bij het ontsnappen van joden naar Zwitserland en vanwege betrokkenheid bij de mislukte aanslag op Hitler. Hij laat een indrukwekkend oeuvre achter, waaronder zijn boek 'Navolging' en zijn geestelijk testament 'Verzet en overgave' met aantekeningen en brieven uit de gevangenis. Prof. dr. Edward van 't Slot, hoogleraar te Groningen en voorzitter van de Nederlandse afdeling van het internationale Bonhoeffer gezelschap, zal spreken over de betekenis van Bonhoeffer.

Plaats: Protestantse Kerk te Gorssel, Hoofdstraat 27. Tijd: dinsdag 24 maart om 20.00 uur. Inlichtingen: Herbert Wevers, telefoon 06-53806044.