Start bouw Lochem Bosstaete wethouder Groot Wesseldijk en André ten Vergert. Foto: PR
Start bouw Lochem Bosstaete wethouder Groot Wesseldijk en André ten Vergert. Foto: PR

Bosstaete Lochem feestelijk van start

LOCHEM - Met een feestelijke handeling werd 6 maart de start bouw gevierd van 56 woningen in de nieuwbouwwijk Bosstaete in Lochem.

Bert Groot Wesseldijk, wethouder van de gemeente Lochem: "Ik heb me sterk gemaakt voor dit plan maar daarnaast zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de wensen en belangen van omwonenden. Volgens mij is dat goed gelukt. Er is veel vraag naar nieuwe woningen. Met de bouw van de woningen op Bosstaete komen we tegemoet aan die vraag en het zorgt ook voor een goede doorstroming van woningen in Lochem. Daar ben ik blij mee."

André ten Vergert, ontwikkelingsmanager bij BPD zegt: "Een prachtig voorbeeld van een herontwikkeling waarbij de wensen van de buurt en toekomstige bewoners op het juiste moment samenkomen met een prachtig resultaat."

Aan de Zutphenseweg in Lochem, op het voormalige terrein van Transportbedrijf Polsvoort, verrijst de nieuwbouwwijk Bosstaete. Het plan is tot stand gekomen in nauw overleg met de gemeente, buurtbewoners en de toekomstige bewoners. De nieuwe woonwijk ligt aan de zuidkant van Lochem op 10 minuten fietsen van de binnenstad. Er komen 56 woningen, 9 vrijstaande woningen, 30 twee-onder-een-kapwoningen en 17 rijwoningen. De woningen zijn door architectenbureau Palazzo Oost uit Holten speciaal voor deze locatie ontworpen.

De woningen zijn gasloos met een eigen bodemwarmtepomp. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. Voor meer informatie zie de website.


nieuwbouwinlochem.nl