Sportraad Lochem zoekt bestuursleden

LOCHEM - De Sportraad in Lochem is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur hoopt deze vacatures in het belang van de Lochemse sportwereld zo snel mogelijk te kunnen invullen en roept belangstellenden op zich te melden.

Sinds 2008 is in Lochem en haar kernen de Sportraad (SR) actief. Primair doel van de SR is binnen de gemeente Lochem de sportbeoefening in al haar verschijningsvormen te bevorderen en te stimuleren, alsmede in alle opzichten de belangen van haar leden te behartigen.
Zij tracht dit onder andere te bereiken door de samenwerking tussen de sportverenigingen onderling te stimuleren en te faciliteren, sportverenigingen gevraagd en ongevraagd van advies te dienen, themabijeenkomsten te organiseren over bestuurlijke- en sporttechnische aangelegenheden en te zorgen voor het Sportcafé en de Sportverkiezingen.
Actuele thema's die recentelijk aan de orde kwamen hadden onder meer betrekking op de privacywetgeving (AVG), btw-teruggave aan sportverenigingen, rechten en plichten van sportbesturen, het betalen van vrijwilligers, alsmede de cursus voor vertrouwens-contactpersonen (VCP).
Bovendien dient de SR de gemeente Lochem van advies over het gemeentelijk sportbeleid en sportsubsidies. Daartoe heeft de SR een periodiek overleg met de voor de sport verantwoordelijke wethouder en zijn ambtenaren. Tenslotte wordt nauw samengewerkt met de Stichting Welzijn Lochem. Belangstellenden voor een bestuursfunctie bij deze belangrijke organisatie kunnen contact opnemen met de secretaris van de SR, de heer P. Simons, e-mail: secretaris@sportraadlochem.nl.


www.sportraadlochem.nl