Stichting Welzijn Lochem
Stichting Welzijn Lochem

#coronahulplochem

Vandaag in de rubriek Vrijwilliger centraal staat Corona centraal. Normaal gesproken bezoeken vrijwilligers van Welzijn Lochem ouderen en mantelzorgers, doen klusjes, regelen vervoer en verzorgen diverse ontmoetingsactiviteiten. Dit hebben we in elk geval tot 6 april stop gezet, maar dat neemt niet weg dat we geen andere dingen kunnen doen.

Het is een bijzondere tijd, waarin we meer dan ooit een beroep doen op elkaar. Nu niet per se als vrijwilliger maar als naaste. Want samen kunnen we er voor zorgen dat de coronacrisis geen sociale crisis wordt in Lochem. Door er voor elkaar te zijn en hulp te bieden waar mogelijk kunnen we ons samen sterk maken.

Maar hoe dat is de grote vraag. Ten eerste door te verbinden. Op www.welzijnlochem.nl kunnen mensen informatie vinden over mogelijkheden in onze gemeente en elkaar ondersteunen door bijvoorbeeld hulp aan te bieden om boodschappen te doen voor kwetsbare doelgroepen, een luisterende oor te bieden of op zoek te gaan naar een oppas voor de kinderen.

Stichting Welzijn Lochem wil als sociale organisatie een centrale rol spelen om de vraag die kwetsbare mensen hebben te achterhalen en daarbij mensen te vinden die daarbij willen helpen. Met een belteam gaan we ouderen bellen en vragen of we ergens bij kunnen helpen of gewoon even voor een praatje. We maken briefjes waarmee mensen hulp kunnen vragen of aanbieden. En dit kan ook via onze website.

Er zijn allerlei manieren waarop je kwetsbare mensen in de omgeving kunt helpen. Ook zijn er veel mensen met een vitaal beroep die hard jouw hulp kunnen gebruiken. Voorbeelden waarmee je zou kunnen helpen zijn; Boodschappen doen, een maaltijd verzorgen, oppassen op de kinderen, even bellen voor een praatje, medicijnen ophalen of de hond uitlaten

Deel je verhaal
Daarnaast is het erg belangrijk om je verhaal te delen. Op deze manier inspireer je anderen om kwetsbare mensen in de omgeving te helpen of juist om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Deel je verhaal met ons via info@welzijnlochem.nl dan kunnen wij dit weer delen met anderen.
Wie niet sterk is moet slim zijn. Laten we samen in de gemeente Lochem naar elkaar om zien. Kijk om je heen, stuur eens een kaartje, zwaai naar elkaar een klein gebaar is al heel erg fijn.

Financiële vragen
Het coronavirus kan ook gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Heeft u vragen hierover? Vanuit Stichting Welzijn Lochem zitten de medewerkers van B€L Budgetadviescentrum voor u klaar om uw vraag te beantwoorden. Dit kan per mail budgetadviescentrum@welzijnlochem.nl of telefoon 0573 297000. We kunnen niet altijd een oplossing bieden, maar wel met u meedenken.
Stichting welzijn Lochem is telefonisch bereikbaar op nummer 0573 297000 voor alle vragen of via de mail info@welzijnlochem.nl die u heeft t.a.v. Corona en werkt op de achtergrond hard mee om te ondersteunen bij het voorkomen van een sociale crisis.