Jokelien Homans roept iedereen op om een beertje voor het raam te zetten. Foto: Arjen Dieperink
Jokelien Homans roept iedereen op om een beertje voor het raam te zetten. Foto: Arjen Dieperink

Op jacht naar de beren

LOCHEM - In Lochem is de 'Berenjacht' geopend. Jokelien Homans, directeur meester G. Propschool, roept iedereen op om een beertje voor het raam te zetten.

Het idee is niet nieuw. In het gehele land wordt deze actie gehouden. Jokelien Homans verwijst naar het boek 'Wij gaan op berenjacht', van Micheal Rosen en Helen Oxenbury. Het in 1995 verschenen prentenboek vertelt het verhaal van een vader die met zijn vier kinderen op berenjacht gaat en tijdens deze jacht allerlei spannende avonturen beleeft.

Het is de bedoeling dat mensen een of meerdere beren voor het raam zetten. De kinderen krijgen dan in deze moeilijke corona-tijd een leuk buitenspel door die beren te gaan 'spotten' en te tellen.

"Het boek is voor kinderen geschreven en staat centraal tijdens de berenjacht. Plaats voor één of meerdere ramen een beer, zodat als ouders met hun kleine kinderen gaan wandelen ze op berenjacht kunnen. Een leuke manier om tijdens het wandelen een extra bezigheid te hebben even buiten zijn tijdens deze crisis."