V.l.n.r. Joyce Elshof, Andre en Tim Smit , Dani Ghafour. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. Joyce Elshof, Andre en Tim Smit , Dani Ghafour. Foto: Arjen Dieperink

Jongerencentrum steunt de zorg

LOCHEM - Al een paar weken zijn de verzorgingshuizen gesloten. Bezoek is uit den boze en de bewoners moeten op hun kamer blijven. Om de bewoners en de zorg een hart onder de riem te steken heeft een vertegenwoordiging van de het Jongerencentrum Lochem besloten het terras en de weg voor het woonzorgcentrum Gudula op te vrolijken.

Zaterdagmiddag hadden de bewoners van het woonzorgcentrum Gudula van Zorggroep Maarten aan de Oosterwal wat bekijks. Bij de hoofdingang, terras en op de weg werd door een vertegenwoordiging van het Jongerencentrum Lochem teksten en tekeningen gemaakt om het zorgpersoneel en de bewoners van het Gudula een pluim te kunnen geven in deze moeilijke tijd.

De twaalfjarige Dani Ghafour komt met grote regelmaat bij het jongerencentrum en heeft er niet over na hoeven denken om er aan mee te werken. De zesjarige Timo vindt het maar al te leuk om zijn vader André Smit te mogen helpen.

Teksten als 'Da's lief' en 'Respect voor de zorg' werden groot op het terras en voor de hoofdingang geschreven. Enkele krijttekeningen dienen als decoratie. Een raam op de eerste verdieping gaat open. De 90-jarige Arend Mengerink vindt het prachtig wat er door het jongerencentrum getekend wordt.

"Ja de zorg doet veel, daar mag best aandacht aan worden gegeven", is zijn reactie. Mengerink woont met zijn vrouw Riek bijna vijf jaar in huize Gudula, vorig jaar vierden ze nog het zeventigjarige huwelijksfeest. " Het is niet makkelijk, iedere dag duwde ik mijn vrouw in de rolstoel door Lochem heen. Nu kan dit al enkele weken niet meer" .

Het echtpaar is in het centrum van Lochem wel bekend. Ook het bezoek van hun twee kinderen, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen is op dit moment niet meer mogelijk. "Ik ben blij dat ze de telefoon hebben uitgevonden, zo houd ik nog contact met mijn familie", laat Arend Mengerink vanuit het open woonkamerraam vanaf de eerste verdieping weten. Ondertussen schrijft een van het jongerencentrum op het muurtje voor het Gudula de tekst 'Zorg, Toppers'.