Traktatie van Annelot voor de leerkrachten. Foto: eigen foto
Traktatie van Annelot voor de leerkrachten. Foto: eigen foto

Jarig zijn en trakteren, het gaat allemaal door op de Rank

LOCHEM - Feestjes, verjaardagen, partijtjes, het mag allemaal niet in deze tijd van corona. Voor niemand leuk, en zeker niet voor kinderen. Hoe je daar creatief mee om kan worden gegaan, blijkt op cbs De Rank.

Kinderen krijgen op hun verjaardag thuis een kaart, en een kleuter mag zijn feesthoed afhalen, zodat hij die thuis toch op kan zetten. Alle kinderen van groep 4 doen een tekening in de bus bij een jarig klasgenootje en zo bedenkt het team steeds iets om het voor de jonge kinderen wel een feestje te laten zijn.

Annelot uit groep 4 had hierdoor het gevoel gekregen dat ze echt jarig was en dat was ook de reden om de juffen en meesters te verwennen op de wekelijkse maandagbijeenkomst waar het thuiswerk verstrekt wordt en de noodzakelijke zaken met elkaar besproken worden.

De leerkrachten zijn er eigenlijk wel klaar mee. Niet met het verstrekken van het thuiswerk, niet met het dagelijks contact houden met de leerlingen, maar wel met de fysieke afwezigheid van de kinderen. De behoefte aan de high five, de knuffel, de bots en gewoon lesgeven, het wordt steeds groter. Maar voorlopig is De Rank - helaas - nog ingesteld op het lesgeven op afstand. En dat dan wel zo optimaal mogelijk!