Een groot, met plastic folie ingepakt hekwerk vormt een scheiding tussen twee kassa's waardoor klanten veilig boodschappen af kunnen rekenen. Foto: PR
Een groot, met plastic folie ingepakt hekwerk vormt een scheiding tussen twee kassa's waardoor klanten veilig boodschappen af kunnen rekenen. Foto: PR

Cruciale hulpkracht strijdt tegen corona

LOCHEM - Het zal niemand ontgaan zijn dat het de afgelopen weken extreem druk is geweest in de supermarkten. Zo ook bij Jumbo in Lochem. De winkel heeft veel maatregelen getroffen om medewerkers en klanten te beschermen tegen het coronavirus.

"Mocht Premier Rutte vanavond een totale lockdown aankondigen dan kom ik terug naar de winkel", aldus Anne Cents, Filiaalmanager van Jumbo Lochem. Twee weken geleden rond 17:00 uur sloten hij en zijn team met deze zin de extreem drukke maandag af na een bizar druk weekend. Collega's knikken instemmend en geven aan er ook weer te staan. "Met omzetten die hoger liggen ten opzichte van de kerstdagen merk je dat alle collega's een tandje bij willen zetten. In dit soort drukke periodes houden we elkaar nóg beter in de gaten en sturen we collega's aan op tijd rust nemen en naar huis gaan. Er is immers meer dan alleen de supermarkt. Zo'n vrijwillig gebaar van verregaande betrokkenheid en inzet maakt mij dan zeker wel apetrots".
Het is een vreemd gezicht wanneer je Jumbo Lochem binnen komt lopen. Een groot, met plastic folie ingepakt hekwerk vormt een scheiding tussen twee kassa's waardoor klanten veilig boodschappen af kunnen rekenen. Het is slechts één van de vele maatregelen die het winkelteam heeft genomen. Zo is het aantal beschikbare winkelkarren teruggebracht naar 60 stuks. Deze zijn verplicht te gebruiken. "Op die manier kunnen we het maximaal aantal klanten in de winkel én de maatregel om anderhalve meter afstand te bewaren beter handhaven." Ook is er bij binnenkomst een plek ingericht om de wagentjes te desinfecteren. Ter bescherming van de kassières zijn er plexiglas kuchschermen geplaatst en de vulploegmedewerkers hebben opvallende hesjes aan waarmee de klant wordt herinnerd dat iedereen gebaat is bij anderhalve meter afstand.
Jumbo Lochem geeft vrijwel dagelijks updates over de ontwikkelingen rondom corona aan alle werknemers. "Dit gaat voornamelijk via onze groepsapp maar heeft ook de aandacht in de winkel. Een deel van onze kantoorruimte heeft plaatsgemaakt voor informatievoorziening. Heel ons team moet de mogelijkheid krijgen om op de hoogte te zijn van maatregelen en ontwikkelingen rondom hun cruciale beroep of bijbaan. Zo zorgen wij er in deze tijd samen voor dat we het coronavirus tegen gaan."