De leden van Six P@ck staan te popelen om op te mogen treden. Foto: Arjen Dieperink
De leden van Six P@ck staan te popelen om op te mogen treden. Foto: Arjen Dieperink

Six P@ck slaat aan het rocken

Band van zeventien jaar stapt af van Nederlands- talige muziek

Door Arjen Dieperink

KLEIN DOCHTEREN - Ze bestaan al zeventien jaar en hebben verschillende samenstellingen gekend. Vorig jaar stapten ze van Nederlandstalige muziek over op rock. En omdat Six P@ck inmiddels al aardig wat van deze nummers onder de knie heeft is het tijd om naar buiten te treden.

De deur zwaait open en we zijn te gast bij Herman Bolink. In de gang hangt een grote ingelijste poster uit het verleden van het popfestival in het Lochemse Openluchttheater. Het waren de jaren dat duizenden mensen Lochem bezochten voor de popmuziek. In een grote ruimte zitten zeven mannen aan een flinke tafel en even verderop staan de muziekinstrumenten opgesteld. Eén wand is van vloer tot plafond bedekt met een spiegel.
"Dit is vroeger een melkput geweest. Nu heb ik er een studio van gemaakt", zegt gastheer Herman Bolink terwijl hij de koffie inschenkt. De andere zes mannen maken deel uit van de Rockband Six P@ck. "De letter 'a' in het woord Pack moet wel met een '@' worden weergegeven", maakt een van hen, Wim Wissink, duidelijk. Hij staat op en laat de achterkant van zijn jas zien waar de naam van de rockband is op aangebracht. De bandleden komen uit de regio: Gerrit Schimmel (bassist/Twello); Ro Schifferling (gitarist/Zutphen) en Douwe Boonstra (zanger/Ruurlo). De bandleden Wim Wissink (gitarist), Arnold van Velzen (drummer) en Gerrit Schouten (toetsenist) komen uit Lochem. Gastheer Herman Bolink verzorgt voor Six P@ck het licht en het geluid.

Ommezwaai
Voorheen bracht de band Nederlandstalige muziek en was vooral te horen op bruiloften en partijen. De huidige bezetting van Six P@ck is echter meer gecharmeerd van rock, en dat zorgde vorig jaar voor een muzikale ommezwaai. De band speelt nu uitsluitend nog rock-klassiekers als Smoke on the water (Deep Purple), Black magic woman (Santana), Caroline (Status Quo), It's all over now (Rolling Stones) en Saturday night van Herman Brood.
Begin dit jaar zijn er enkele auditieavonden gehouden om een nieuwe basgitarist te vinden. Uiteindelijk kwam Gerrit Schimmel Six P@ck versterken. Zoals één van de bandleden zegt: "Zijn muzieksmaak en skills passen goed bij de band".
Door de problematiek rond het corona-virus komt het er de komende tijd niet van om op te treden. Tijd genoeg om te oefenen, zodat de band tijdens het Klein Dochterens feest volwassen rock ten gehore kan brengen.


Facebook-pagina @SixpackLochem