Politieke Avond weer op gang

Inwoners kunnen de vergader- ingen live volgen via de website

LOCHEM - De politieke avonden in Lochem worden weer opgestart, zij het in aangepaste vorm. De eerste is op 20 april, maar de raadsleden komen niet naar het gemeentehuis: ze vergaderen vanachter hun computer thuis. De vergaderingen blijven openbaar: alle inwoners kunnen de vergaderingen live en na afloop bekijken via onderstaande website. Ook blijft het voor inwoners mogelijk mee te spreken met de tafelgesprekken.

De agenda van de Politieke Avond blijft in grote lijnen hetzelfde. Na de start met het vragenhalfuur volgen twee rondes met tafelgesprekken. De avond sluit af met een raadsvergadering. Om de techniek klaar te kunnen zetten zijn er gedurende de avond wel enkele extra pauzes.
Het meespreken bij tafelgesprekken blijft mogelijk. Eén mogelijkheid daarvoor is live in de vergadering. Inwoners met een computer of tablet kunnen zich daarvoor aanmelden bij de griffie via e-mail griffie@lochem.nl of tel. 0573-289 222. Aangemelde personen ontvangen vervolgens instructies hoe zij mee kunnen doen.
Daarnaast is het mogelijk een bijdrage aan de discussie schriftelijk met de raad te delen. Dit kan uiterlijk op de donderdag vóór de Politieke Avond. Voor dit keer is dat donderdag 16 april. De bijdragen worden aan de stukken toegevoegd om de raadsleden er voor de vergadering kennis van te laten nemen. Inwoners kunnen hun bijdrage mailen naar: griffie@lochem.nl of per post versturen naar: gemeente Lochem, t.a.v. De Griffie, Postbus 17, 7240 AA Lochem. Omdat het verwerken van de post enkele dagen kan duren wordt geadviseerd de bijdragen te mailen.
De raad zal ook de komende Politieke Avonden op deze manier vergaderen. Iedere maand wordt opnieuw bekeken of het weer verantwoord is op het gemeentehuis te vergaderen.

Agenda
De komende Politieke Avond begint om 19 uur met het vragenhalfuur. Daarna zijn er om 19.45 uur twee Tafelgesprekken: over Evaluatie 't Baken (incl. memo Verbeterplan) en Bestemmingsplan partiële herziening Lochem-West (sportpark De Elze). Om 20.45 uur volgen Tafelgesprekken over Ondersteuning thuis en Bestemmingsplan en grondexploitatie Kop van Oost.
Aansluitend is de raadsvergadering, waar het onder meer gaat over het aanwijzen van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten voor de Kop van Oost.

www.lochem.nl/politiekeavond