Inwoners houden zich in paasweekend goed aan corona-maatregelen

LOCHEM - Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens Pasen. En houd u zich aan de 1,5 meter onderlinge afstand. Dit was de dringende oproep voorafgaand aan het paasweekend. In de gemeente Lochem kracht bij gezet door de fractievoorzitters en de burgemeester, met speciale oproepen via social media en de buurt WhatsApp-groepen. Politie en handhavers van de gemeente deden de afgelopen dagen een ronde door de gemeente, en kijken tevreden terug. "Inwoners verdienen echt een pluim", aldus burgemeester Sebastiaan van 't Erve.

"De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Maar we kunnen nog niet verslappen, omdat er nog steeds mensen besmet raken, de intensive-care afdelingen nog vol liggen en er helaas nog elke dag mensen aan het coronavirus overlijden. Bestuur en medewerkers leven mee met iedereen die hierdoor persoonlijk wordt getroffen."

"In deze lastige tijd vind ik het erg verheugend om te zien dat onze inwoners zich ondanks de verleidingen van het mooie weer en Pasen hun beste beentje voor zetten. Zij hielden zich over het algemeen goed aan de regels. Dat bleek met het mooie weer voorafgaand aan Pasen, maar ook tijdens de surveillance tijdens de paasdagen. Het was niet nodig om boetes uit te schrijven".

Mensen haalden wel een frisse neus, maar bleven de 1,5 meter in acht nemen. Op de fiets, wandelend op de Gorsselse heide, maar ook bij de sluis in Eefde. Een plek die met mooi weer en vrije dagen altijd de nodige kijkers trekt.

Ondernemers troffen maatregelen om het aantal klanten en daarmee de drukte in de winkels te beperken. In tuincentra en bij bouwmarkten was het relatief rustig. En ook op andere trekpleisters zoals langs de Berkel en bij de Kaleberg in Barchem.

Van 't Erve: "Voor wat betreft het naleven van de maatregelen, kijken we terug op een goed paasweekend. Laten we dit de komende tijd samen blijven volhouden. En laten we naar elkaar blijven omkijken. Voor ieders gezondheid"

Meer weten over het coronavirus? Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM of de website van de gemeente Lochem.


www.rivm.nl

www.lochem.nl