Bevrijdingsconcert Lochems Mannenkoor geannuleerd

Bevrijdingsconcert Lochems Mannenkoor geannuleerd

LOCHEM - Het had een bijzonder jaar moeten worden, met de uitgebreide viering van het feit dat wij 75 jaar geleden zijn bevrijd. Helaas heeft de coronacrisis dit onmogelijk gemaakt. Ook het Lochems Mannenkoor (LMK) had een bijdrage aan de viering in voorbereiding die klonk als een klok. Samen met het vriendenkoor uit Münster (Duitsland) en uit York (Engeland) zou het koor een concert verzorgen in de Gudulakerk in Lochem. Daarbij zou ook een speciaal kinderkoor, bestaande uit 75 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Lochem, in wisselwerking met het LMK, een voor deze gelegenheid gecomponeerd lied ten gehore brengen.

Door de huidige crisis kan dit concert helaas niet doorgaan. Zodra meer duidelijk is over de termijn waarop publieksactiviteiten weer mogen worden opgepakt, gaat het koor zich, in overleg met de gemeente, beraden over een mogelijk nieuw optreden.

Voor het LMK geldt, dat 2020 in nóg een opzicht een bijzonder jaar is. Dit jaar bestaat het LMK namelijk 85 jaar. De voorbereidingen voor het jubileumconcert op zaterdag 31 oktober 2020 in de Gudulakerk (aanvang 20.00 uur), gaan wel gewoon door. Aan dat concert werkt Andor Boddeke op vleugel mee, en verder heeft het LMK zich verzekerd van de medewerking van de groep Wishful Singing. Het uit vijf zangeressen bestaande ensemble combineert wendbare stemmen en een krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze.

Meer informatie over de kaartverkoop volgt in deze krant.