Stilstaan bij 75 jaar vrijheid

GORSSEL - Omdat het belangrijk is dat 4 en 5 mei herdacht en gevierd worden heeft Oranjevereniging Gorssel dit jaar gekozen voor een aangepaste en waardige vorm, rekening houdend met de bijzondere periode die alle mensen nu meemaken. De inhoud en betekenis blijven hetzelfde. Het zijn belangrijke dagen, juist nu.

Op 4 mei herdenkt Nederland de oorlogsslachtoffers. Door naar de aangepaste Nationale Herdenking te kijken, door om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen en door de vlag de gehele dag halfstok te hangen. Een klein comité van de Oranjevereniging Gorssel zal op 4 mei bloemen brengen bij de slachtoffers op het kerkhof. Zonder publiek of genodigden. Foto's hiervan zullen te zijner tijd worden gedeeld via de site van de Oranjevereniging, de huis-aan-huisbladen en Gorssel.nl.
Op 5 mei staat Nederland stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. "Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen", aldus de Oranjevereniging die heel Gorssel vraagt om de vlag uit te hangen als eerbetoon aan de bevrijders en stil te staan bij die vrijheid. Die ook kan worden beleefd door de Bevrijdingsfietstocht te rijden en de verhalen te lezen in het bijbehorende routeboekje dat te koop is bij Kantoorboekhandel Bechtle.


www.ovgorssel.nl