Samenloop voor Hoop in Eefde naar juni 2021

LOCHEM - Er is een nieuwe datum vastgesteld voor de Samenloop voor Hoop in de gemeente Lochem. Het wandelevenement is doorgeschoven naar 26 en 27 juni volgend jaar, bij Adventure in Eefde. De tweedaagse loop is bedoeld om samen geld in te zamelen voor KWF, voor onderzoek naar de genezing van kanker. Het evenement zou deze zomer zijn, maar moest worden uitgesteld vanwege het corona-virus.

Bestuursvoorzitter Peter Noordanus realiseert zich dat dit een heel lastige tijd is, eens te meer voor mensen die al in grote onzekerheid zitten vanwege de diagnose kanker. Hij is blij met de nieuwe datum. "Wij weten helaas als geen ander hoe belangrijk gezondheid is. Dat de Samenloop moest worden uitgesteld, was dus heel begrijpelijk maar wel jammer. Het positieve is dat de vrijwilligers en alle inwoners die willen meewerken aan ons mooie doel, weer in actie kunnen komen. En wie weet kunnen we volgende zomer een nog mooiere opbrengst bekend maken dan waarop we hoopten."

Estafette
SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die - direct of indirect - met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette wordt stilgestaan bij kanker en wordt het leven gevierd. Tijdens de loop zijn er verscheidene ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor het goede doel. De openheid en eensgezindheid maken van SamenLoop voor Hoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Informeren
Alle 'captains' van de wandelteams en de sponsoren zijn via e-mail ingelicht over de nieuwe datum. De organisatoren van de Samenloop voor Hoop denken na over manieren om mensen te informeren en enthousiast te maken, gedurende de tijd dat de corona-maatregelen nog aanhouden. Goede ideeën of hulp hierbij zijn welkom via e-mail: lochem@samenloopvoorhoop.nl. Onderstaande website is een handige bron voor informatie. Hier staat wat de Samenloop voor Hoop is en op welke manieren men kan meedoen. Ook zijn er een Facebookpagina en een Instagram-account van de Lochemse Samenloop voor Hoop.

Sponsoractie
In deze corona-tijd is het lastig om bijvoorbeeld met bijeenkomsten of verkopen geld in te zamelen voor KWF. Wat wel kan is op de Lochemse website van Samenloop voor Hoop zelf een sponsoractie aanmaken. En deze delen in het eigen netwerk via e-mail, wellicht de eigen website, flyer, WhatsApp of andere sociale media. Dit kan volledig contactloos.
Ook kunnen al wandelteams worden gevormd. Een team hoeft niet direct compleet te zijn, daarvoor is nog tijd genoeg. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor aansluiting bij een bestaand team. Verder kunnen andere organisaties of verenigingen alvast warm worden gemaakt voor de Samenloop. Sponsoren kan ook. Informatie over meedoen als bedrijf of sponsormogelijkheden is op te vragen met een e-mail aan lochem@samenloopvoorhoop.nl. Tenslotte zijn natuurlijk ook vrijwilligers altijd welkom.


samenloopvoorhoop.nl/lochem