Handjes bewoners De Borkel in de lucht

GORSSEL - De handjes van de bewoners van woonzorgcentrum De Borkel in Gorssel gingen op zondag 19 april in de lucht. Dat kwam door Arjan Koenen uit Westervoort, die in de binnentuin kwam optreden. Daarmee werden de bewoners letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

In de binnentuin was een soort podium gecreƫerd, waar de bewoners omheen konden zitten, natuurlijk op anderhalve meter van elkaar. Degenen wier appartement aan de binnentuin grenst, zaten heerlijk op hun balkonnetje.

Het passend repertoire van Arjan Koenen kon iedereen meezingen. Onder meer met een Amsterdamse medley en mooie, ouderwetse smartlappen deinden ze soepeltjes mee, de handjes zwaaiend in de lucht.

De Borkel organiseert veel in deze - ook voor onze ouderen - moeilijke tijd. Zo wordt er onder meer gegymd en gebingood. Ook wordt er een disco georganiseerd en worden er verhalen in dialect voorgelezen. En nu was het Arjan Koenen (tevens leverancier van het in De Borkel geserveerde brood) die met twee collega-artiesten de bewoners een uurtje kwam vermaken, geheel belangeloos en vol overgave.

Het terrein werd met linten afgezet, opdat de maatregelen goed in acht konden worden genomen. Het was immers een optreden voor de bewoners, die personeel en artiesten veel lof toezwaaiden.