Floris Dinkelman (l) en Kevin Swarthoff  (r) tijdens de opnames voor de online keeperstraining. Foto: Arjen Dieperink
Floris Dinkelman (l) en Kevin Swarthoff (r) tijdens de opnames voor de online keeperstraining. Foto: Arjen Dieperink

Online training vanuit Barchem voor de jeugdkeepers van de Graafschap

BARCHEM – Voetbaltrainingen worden vanaf deze week weer gegeven met inachtneming van alle veiligheden rondom het coronavirus. Vorige week was dit nog niet mogelijk, hoe train je dan sporters?

Door Arjen Dieperink

Sportschool FloFit is net als andere sportscholen in verband met de maatregelen tegen het coronavirus gesloten. Toch staat de deur open. In de zaal zijn twee mannen bezig.

Een van de heren is Floris Dinkelman (27), eigenaar van de sportschool. Sporten stroomt bij Dinkelman figuurlijk door de aderen. In zijn jeugd begon hij fanatiek met survival en werd twee keer Nederlands jeugdkampioen. Zijn opleiding Sport en Bewegen volgde hij bij het ROC van Twente. "Ik vond het mooi om training aan vrienden te geven en dat er veel meer mensen interesse in de training hadden, zo ben ik uiteindelijk met FloFit begonnen."

Ondertussen bereidt Kevin Swarthoff (28) zich voor op de volgende opname. Swarthoff geeft keeperstrainingen bij De Graafschap.

'De eigen

motivatie

wordt in deze

tijd getest'

"Wekelijks ontvangen de jongens een schema om fit te blijven. Daarnaast hebben wij als Graafschap dagelijks met hun contact. De eigen motivatie wordt in deze tijd getest. Bij FC Bayern München en andere grote clubs die online trainingen aanbieden heb ik bekeken hoe dit werd gepresenteerd" aldus Swarthoff.

De online trainingen zijn bestemd voor de jeugdkeepers van De Graafschap van O13 tot en met O19 en worden in twee dagdelen gegeven. Kevin Swarthoff en Floris Dinkelman kennen elkaar al vele jaren. Op het voortgezet onderwijs, Staring College, hadden ze samen gym. "Kevin kwam bij mij met de vraag of hij zijn keeperstraining online kon geven vanuit de FloFit locatie. Zelf maak ik al zes jaar lang filmpjes van alle sportactiviteiten en beweegvormen, mijn ervaringen kwam Kevin goed uit en wij kunnen van elkaar leren." Ondertussen pakt Dinkelman de camera om weer een opname van circa vijfenzeventig minuten op te gaan nemen.

De online trainingen zijn gericht op onder andere de warming-up, snel voetwerk, balgewenning en coördinatie. Kevin Swarthoff is inmiddels blij dat men na 28 april aangepast op het veld mag gaan trainen. "De online trainingen waren een mooi middel om de tijd te overbruggen. Ik kon direct meekijken of de jeugd de oefeningen juist uitvoerden en ik deed alle oefeningen voor de camera voor. Binnenkort zie ik de jongeren weer op het veld. Het mooie is dat ook dit jaar weer een jeugdkeeper van de Graafschap naar Ajax O17 gaat. Wij proberen te focussen op wat we wel kunnen".

Voor het beschikbaar stellen van de sportschool FloFit is Swarthoff, die voor het zesde seizoen werkzaam is bij zijn club, lovend, "Ik ben Floris Dinkelman erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van zijn sportschool om de keepers van De Graafschap fit te houden in deze tijd".