Zonwering Lochem biedt eenvoudige oplossingen, maar werkt ook met exclusieve leveranciers, zoals Harol om mooie, luchtige overkappingen te realiseren. Foto: PR
Zonwering Lochem biedt eenvoudige oplossingen, maar werkt ook met exclusieve leveranciers, zoals Harol om mooie, luchtige overkappingen te realiseren. Foto: PR

Klaar voor de zomer?

Zonwering Lochem werkt ondanks de crisis gewoon door

Door Meike Wesselink

LOCHEM - De warme voorjaarsdagen knipogen naar een nóg warmere zomer. Het zonlicht is heerlijk om even in te baden, maar ook heel prettig om af en toe te temperen. Prettig én duurzaam. Patrick Rozendal van Zonwering Lochem is een échte vakgek als het gaat om zonwering. Er bestaat geen probleem waar hij niet een oplossing voor heeft. Met meer dan 25 jaar ervaring en heel veel plezier speelt Patrick, samen met zijn team, met het licht.

Zonwering, (terras)overkappingen, rolluiken, horren, garagedeuren; je kunt het allemaal vinden bij Zonwering Lochem. "Met mooie hedendaagse technieken kunnen die luiken, screens en deuren via de mobiel bediend worden. Heel handig als je zo nu en dan de afstandsbediening kwijt raakt. En als het veranderlijke weer vraagt om actie, dan kun je waar je ook bent, je zonwering in- of uitschakelen."

Dikke, onhandige kabels komen er niet meer bij kijken want alles is elektrisch en draadloos aangedreven, al dan niet op zonne-energie "Het kan allemaal", aldus de enthousiaste Patrick.

"We kunnen sfeerverlichting aanbrengen en een muziekje en dat is bijvoorbeeld heel mooi als we een overkapping of een screen op een vrije plek in een tuin monteren. Zonder een tuinhuis of kapschuur te hoeven bouwen, kun je zo een hele fijne geborgen plek in je tuin maken met een romantisch muziekje en mooi, zacht licht."

Screen
Klassieke markiezen worden nog steeds gebruikt en passen bij sommige panden fantastisch, maar veelal wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van screens die mooi strak voor het raam hangen. "Dat is toch wel de meest zorgeloze zonwering. Gemaakt van glasvezeldoek. De screens zijn windvast en je kunt ze onder alle weersomstandigheden laten hangen.

Ook overhangende screens met doek langs de zijkanten worden veel gevraagd. De doeken houden 92% zonlicht tegen. Met de 8% licht die het doorlaat heb je ook nog het gevoel in contact te zijn met buiten.

Rolluiken met jaloeziefunctie
Een mooie toevoeging aan rolluiken is de jaloeziefunctie die ze hebben. Niet alleen kan het rolluik omhoog en omlaag, de rolluiken kunnen ook open en dicht.

"Dat werkt echt heel fijn. De beweegbare lamellen kun je net zo ver openzetten als je wilt en daarmee speel je echt met het licht. Het geeft een mooi effect. En niet alleen ik, ik merk dat veel mensen het een erg mooie oplossing vinden. Ik werk met een geweldige leverancier die mij het exclusieve dealerschap voor de wijde regio heeft gegeven. Een eer."

2 winkels in 1
Zonwering Lochem aan de Albert Hahnweg 47 vormt samen met woonwinkel DecoKay Gabriël een goed koppel. De woonwinkel is gespecialiseerd in verf, wand-, vloer- en raambekleding. Door een goede samenwerking kunnen de twee ondernemers complete oplossingen leveren.

Zo kan een mooie terrasoverkapping nét iets extra's krijgen met een goede vloer en kunnen kleuren mooi op elkaar afgestemd worden met screens of overkappingen en bijpassende verf.

Afstemmen in crisistijd
Zonwering Lochem werkt ondanks de crisis gewoon door. "Het is een kwestie van goed afstemmen. Als bedrijf zijn we erg voorzichtig voor anderen, maar ook voor onszelf. Als we een klus binnen hebben, dan kijken we ter plekke of dat kan. Als het om zonwering gaat: die kun je het beste buiten aanbrengen omdat ramen op die manier koel blijven. En buiten kan er veel."

"En wat leuk is: ik werk samen met mijn dochter Esmee, die als student nu wat meer tijd heeft en mij helpt. Ze is handig en slim en ook nog een beetje sterk. We zijn nu dus ook nog eens een familiebedrijf geworden."


Zonwering Lochem

Albert Hahnweg 45-47

0573 - 281 414

zonwering-lochem.nl