De sportcontainer bij het sportveldje Onderlangs, ter hoogte van hotel Scheperskamp. Foto: Arjen Dieperink
De sportcontainer bij het sportveldje Onderlangs, ter hoogte van hotel Scheperskamp. Foto: Arjen Dieperink

Sportcontainer in Lochem en Gorssel

LOCHEM - Vanaf 29 april kunnen jongeren in georganiseerde vorm buiten sporten. Voor sporters die hun sport binnen dienen te beoefenen is dat nog niet mogelijk. In samenwerking met de gemeente Lochem heeft Stichting Welzijn Lochem hier iets voor bedacht.

Door Arjen Dieperink

Jongerenwerker Jaap van Drunen is er best trots op. "Vanaf 4 mei staat er een sportcontainer in Lochem. In deze sportcontainer zitten diverse mogelijkheden om je lichaam te trainen. De container is bedoeld voor jongeren onder de negentien jaar." De sportcontainer is gemaakt door het Lochemse bedrijf Nijha en staat schuin tegenover hotel Scheperskamp aan Onderlangs. In de week van 4 tot en met 12 mei staat de sportcontainer in Lochem. Van 13 tot en met 24 mei verhuist de container naar Speeltuin de Bolderhoek. Op deze manier kunnen alle jongeren in de gemeente Lochem er gebruik van maken. Stichting Welzijn Lochem zorgt voor de activiteitenbegeleiding, dat alles hygiƫnisch gebeurt en volgens de RVIM richtlijnen. Reserveren is gewenst. Er kunnen maar maximaal vijftien jongeren per uur aan de activiteit deelnemen. Stuur een reserveringsbericht via Instagram van het jongerencentrum_Lochem of een mailtje naar sportcoach@welzijnlochem.nl..
Jaap van Drunen: "De vraag naar sportactiviteiten is hoog, dus zorg dat je er snel bij bent. Meld je nu aan en je bent vrij zeker van een plek. Geef aan welk moment je wil sporten en je krijgt vanzelf bericht terug of er plek is." Voor de veiligheid van de begeleiders wordt aan de sporters gevraagd de anderhalve meter afstand in acht te nemen en niet naar de sportcontainer te komen indien men ziek is. Verder moeten de richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd. "Wij hopen jullie allemaal op een veilige en sportieve manier te mogen ontvangen", aldus Van Drunen.

De container is maandag tot en met vrijdag beschikbaar van: 10.00 tot 11.00 uur; 11.30 tot 12.30 uur; 13.00 tot 14.00 uur; 14.30 tot 15.30 uur; 18.30 tot 19.30 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van: 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur.


sportcoach@welzijnlochem.nl