Voorzitter Jakob Boelens is blij dat de poort weer open gaat, zij het wel op een kier. Foto: Arjen Dieperink
Voorzitter Jakob Boelens is blij dat de poort weer open gaat, zij het wel op een kier. Foto: Arjen Dieperink

Bij Sportclub Lochem kan de jeugd coronaproof sporten

LOCHEM - Vorige week mocht voor het eerst, zij het onder voorwaarden en uitsluitend voor de jeugd, weer aan buitensport worden gedaan. Sportclub Lochem was, als één van de vele clubs in de gemeente Lochem, er druk mee om alles goed te regelen.

Door Arjen Dieperink

Voor Sportclub Lochem was de bekendmaking van premier Mark Rutte dat de jeugd weer mocht buitensporten onder bepaalde voorwaarden, het startsein om snel de koppen bij elkaar te steken, zij het op een verantwoordelijke manier.

Op de parkeerplaats zijn met dranghekken twee grote vakken gemaakt waar de spelers hun fietsen kunnen stallen. De fietsenstalling is buiten gebruik om alles in de juiste banen te laten verlopen. De groepen zes tot en met twaalf jaar en dertien tot achttien jaar hebben ieder een eigen fietsvak. Er is alles aan gedaan om de groepen te scheiden en de kans op besmetting te minimaliseren. Bij het betreden van de toegangspoort staan aan beide kanten van het pad ontsmettingstafels opgesteld waar de spelers hun handen moeten ontsmetten.

Sportclub Lochem heeft een instructiefilmpje gemaakt en deze op hun Facebookpagina geplaatst. In het filmpje wordt geïnstrueerd op welke manier men op het sportcomplex dient te komen. Op verschillende punten staan vrijwilligers in hesjes om de jonge sporters te verwijzen.

Voorzitter Jakob Boelen is trots op zijn club. "Toen ik een jaar geleden voorzitter mocht worden had ik nooit gedacht in zo'n situatie te komen waar wij nu in zitten. In een korte tijd hebben onze mensen, uiteraard in overleg met de gemeente Lochem waar wij zeer prettig mee samenwerken, alles uitgewerkt om het sporten voor de jeugd mogelijk te maken. Ook jeugd die niet lid is van sportclub Lochem kan gratis mee oefenen. Wel dient men zich even aan te melden."

Tot aan de zomervakantie kan het jeugdige niet-lid kosteloos meetrainen. De eerste keer kan men gewoon meekomen. Bij een tweede keer of vaker dient men wel even de gegevens achterlaten. Voor nadere informatie wordt verwezen naar Vigdis de Mul, prcommissie@sportclublochem.nl.

Een groot aantal vrijwilligers van de onderhoudsploeg ging aan de slag met het bedenken en uitzetten van de route, het maken van verwijzingsborden en instructieborden en het plaatsen van dranghekken. Afgelopen weekend werden ze door de vereniging in het zonnetje gezet en kregen ze een 'welkom terug pakketje' op hun huisadres uitgereikt. "Gewoon, omdat we zo blij met ze zijn. Net zoals met al onze vrijwilligers."

De trainingen, van maandag tot en met zaterdag, worden uitsluitend op het kunstgras gedaan. Na de training dienen de spelers het kunstgras door een andere route te verlaten en naar huis te gaan. Verkleden en douchen is op het terrein niet mogelijk. Het clubhuis is ook gesloten. "Er wordt nog nader bekeken of wij op zondag ook kunnen trainen. In eerste instantie zijn alle trainingen één keer in de week. De keeperstraining die Kevin Swarthoff voor de corona-crisis gaf, wordt nu nog niet gegeven. Wij dienen te bekijken hoe wij die training kunnen laten geven." In ieder geval is voor de jeugd Sportclub Lochem corona-proof.