V.l.nr.: Rob Mombarg, Dorien Kuska en Michel Menting. Foto: PR
V.l.nr.: Rob Mombarg, Dorien Kuska en Michel Menting. Foto: PR

Bezoek mogelijk aan bewoners Tusselerhof via speciale unit

Bewoners kunnen hun geliefden weer zien

LOCHEM - De afgelopen weken waren zwaar voor de bewoners van verpleeghuis Tusselerhof, aan de Bosweg 1 in Lochem. Al langere tijd werd nagedacht over oplossingen maar meer dan zwaaien op afstand of beeldbellen was niet mogelijk.

Vorige week kwam Dorien Kuska (teamleider facilitair van Tusselerhof) op het idee om aan Rob Mombarg, technisch commercieel manager van Klaassen Groep te vragen of zij geen bouwunit aan Tusselerhof konden leveren. Zij bouwen momenteel het nieuwe verpleeghuis Tusselerhof en de zelfstandige appartementen Tusselerstaete in Lochem.

Al snel kwam er een positief antwoord, met een uitgewerkte schets van een unit met een tussenwand en een doorzichtig scherm, twee toegangsdeuren en zelfs een verwarming. Deze unit kwamen ze afgelopen vrijdag brengen en hij mag net zo lang blijven staan totdat het nodig is. Alles geheel kosteloos.

De directeur van Klaassen Groep, Michel Menting, en Rob Mombarg kwamen vrijdagmiddag zelf een kijkje nemen om te zien of de unit naar wens was. Zij vertelden dat het verhaal van bewoners die al weken hun geliefden en/of kinderen niet hebben kunnen zien hen echt had aangegrepen waardoor zij meteen in actie waren gekomen.

"Wat een fantastisch gebaar van Klaassen Groep.Hartelijk dank namens bewoners en familie en medewerkers van verpleeghuis Tusselerhof - stichting Pro Senectute", zo laat een woordvoerder weten.