Openluchttheater Gorssel: alle voorstellingen afgelast

Openluchttheater Gorssel: alle voorstellingen afgelast

GORSSEL - Al eerder zijn als gevolg van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus de eerste twee voorstellingen afgelast. Intussen is duidelijk geworden dat het openluchttheater op z’n vroegst in september weer optredens kan organiseren. Dat zal dan wel onder strenge maatregelen zijn met betrekking tot de onderlinge afstand van bezoekers. Voor het theater ondoenlijk en daarmee is besloten alle voorstellingen van dit seizoen te cancelen.

Voorzitter Bob Kempink: "Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten tot het aflassen van al onze geplande voorstellingen. De eerste twee hadden we al gecanceld en we hadden gehoopt vanaf september de resterende voorstellingen door te kunnen laten gaan."

"Met de aanvullende maatregelen van de overheid is een start vanaf september misschien mogelijk, echter dan wel onder aanvullende voorwaarden. Die voorwaarden zullen naar verwachting de afstand tussen de bezoekers betreffen. Een afstand van minimaal 1,5 m is te verwachten hetgeen in ons theater eigenlijk niet uitvoerbaar is. Daarbij zal dit voorstellingen opleveren die wij niet voor ogen hebben. Met onze voorstellingen willen wij natuurlijk mooie optredens aanbieden maar zeker ook nieuwe ontmoetingen en sociale contacten stimuleren. Tevens zullen in september veel bedrijven, theaters, sportactiviteiten weer opgestart worden. Mensen zullen het erg druk hebben en naar verwachting weinig aandacht kunnen geven aan ons theater. De geschetste situatie is voor ons de reden om tot dit besluit te komen en volgend seizoen gaan we dan weer met nieuwe energie aan de slag."

"De komende tijd zullen we nog wel kijken of we één of misschien meerdere voorstellingen kunnen organiseren zonder publiek waarvan we dan een film kunnen aanbieden. " zo besluit Kempink. Volg daarom de nieuwtjes op de website.


openluchttheatergorssel.nl