Dirk Rossel bij de hondenpoep afvalbak nabij speeltuin ‘t Spölvenne. Foto: Jan Hendriksen,
Dirk Rossel bij de hondenpoep afvalbak nabij speeltuin ‘t Spölvenne. Foto: Jan Hendriksen,

Hondenpoepafvalbak in Barchem

BARCHEM - Barchem heeft sinds twee weken een heuse afvalbak voor zakjes hondenpoep. Dankzij de inzet van de 74-jarige Dirk Rossel die standvastig bleef volhouden nadat hij eerst door de gemeente Lochem en afvalbeheerder Circulus-Berkel van het kastje naar de muur was gestuurd.

Door Jan Hendriksen

Door de bereidwillige medewerking van Gerdie Kreunen van Stichting Welzijn Lochem werd het verzoek van Rossel om een speciale hondenpoepafvalbak te plaatsen nabij speelveld ‘t Spölvenne uiteindelijk toch door de gemeente Lochem ingewilligd en gerealiseerd, met medewerking van Circulus-Berkel. De afvalbak staat net buiten het speelveld ‘t Spölvenne en klim- en klauterbos aan de Larikslaan.

In samenspraak met het bestuur van speeltuin ‘t Spölvenne ledigt Dirk Rossel al vele jaren periodiek de twee prullenbakken in de speeltuin. Tot zijn grote ergernis worden in de afvalbakken, die bij de twee picknicktafels staan, ook zeer regelmatig hondenpoepzakjes gedeponeerd. Ook na een herhaalde zichtbare oproep aan de hondenbezitters om die zakjes niet meer in de afvalbakken te gooien. “Dat is namelijk absoluut niet wenselijk omdat onder meer opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen in de speeltuin wat willen eten of drinken, daarbij in de stank van de hondenpoep zitten. Bovendien is het een vervuiling voor ‘t Spölvenne”, zegt Rossel.

Het verzoek tot plaatsing van een speciale hondenpoepafvalbak kostte wat moeite. “Maar uiteindelijk is de bak er door bemiddeling van Stichting Welzijn Lochem alsnog gekomen.” Dirk Rossel doet bij deze nog eens een vriendelijk verzoek aan alle hondenbezitters die in de buurt van het speelveld hun huisdier uitlaten om de poepzakjes in de speciale afvalbak te deponeren. Meenemen naar huis en daar weggooien in de kliko kan natuurlijk ook”, besluit Rossel.