Voorste rij. V.l.n.r. Jolanda Ilbrink, Anton ten Velde, Roel Hendriks en Guus Bosman. Foto: Arjen Dieperink
Voorste rij. V.l.n.r. Jolanda Ilbrink, Anton ten Velde, Roel Hendriks en Guus Bosman. Foto: Arjen Dieperink

Tachtigjarigen doen het goed bij Sport'88

JOPPE - Het is voor de eerste keer, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, dat de ATB-afdeling van de vereniging Sport 88 hun training heeft opgepakt. Trouwe leden Anton ten Velde, Roel Hendriks en Guus Bosman, allen rond de tachtig, zijn ook weer van de partij.

Door Arjen Dieperink

Normaal starten ze iedere zaterdagochtend vanaf half negen tegelijk met de lopers vanaf het gebouw van de Gorsselnarren aan de Markerweg te Gorssel. Maar afgelopen zaterdag startte men vanaf bouwbedrijf Enderink aan de Lochemseweg in Joppe. Voor het bedrijfspand stonden de sportievelingen opgesteld met de ATB-fiets aan de hand. Keurig op anderhalve meter afstand. In de voorste rij staan de bijna tachtig plussers, Anton ten Velde, Roel Hendriks en Guus Bosman. Bosman zijn naam heeft regelmatig in de Berkelbode gestaan. "Ik heb voor de krant gewerkt als freelancer", is zijn reactie. Anton ten Velde heeft een verklaring voor het fietsen: "Als je kreupel begint te worden is het tijd om over te stappen van lopen naar fietsen", zo laat hij gekscherend weten. Samen met Roel Hendriks worden de twee ook wel The Muppets genoemd zo laat Jolanda Ilbrink weten. Het verwijst naar de personages Statler en Waldorf in The Muppetshow die altijd op iedereen commentaar gaven. Jolanda: "Anton is al tachtig en wordt op 11 juli eenentachtig. Roel en Guus zijn op 26 en 27 juni jarig en worden dan tachtig. Ze zijn dus veertien dagen alle drie 80 jaar. Dat is toch bijzonder en mooi dat ze nog met ons mee doen. Zoals je ziet is de gemiddelde leeftijd veertig plus met een uitschieter richting de tachtig."

Een ding is zeker, er wordt aan hun verjaardag wel aandacht besteed, op welke wijze laat men zich nog niet over uit. Ondertussen vertrekt een deel van de groep. De drie heren staan ook klaar om te vertrekken. "Kom straks maar terug, dan kun je ons fotograferen als wij onder de modder zitten", grapt één van The Muppets.

Zin om eens mee te fietsen? Neem dan contact op met Carla Braakhekke via 0575-494351 of carlabraakhekke@hetnet.nl.