Baantjes: het zwemmen van 2020. Foto: AIM Foto
Baantjes: het zwemmen van 2020. Foto: AIM Foto AIM Foto

Leussinkbad open met tal van extra's

Nu ook zwemlessen, AquaSpinning en Borstcrawl- training

LAREN - Het Leussinkbad in Laren is weer open. Op zaterdag 30 mei mocht de familie Janssen de openingsduik doen en daarna begonnen de banenzwemmers aan hun eerste baantjes.

Omdat de eerste zwemweek goed is verlopen kan het Larense buitenbad weer een volgende stap zetten in de versoepeling. De aantallen bezoekers per tijdsblok gaan iets omhoog en er starten zwemlessen en andere sportieve activiteiten in het water zoals AquaSpinning, AquaJogging en een borstcrawlcursus van de KNZB.

Glijbaan
De familie Janssen uit Laren was maar wat blij met de eer om het Leussinkbad te mogen openen. Papa Mattijs en mama Lonneke namen samen met hun kinderen Liam, Evi en Mika de allereerste duik van het jaar. Ook de blauwe familieglijbaan werd door het gezin weer in gebruik genomen. Voor de kinderen was het magisch, het hele zwembad voor hen alleen. “Dit was écht leuk”, bleef Mika maar herhalen, “vooral die blauwe glijbaan.” Onder de ongeduldig wachtende banenzwemmers waren vooral abonnementhouders. Veerle Smit is erbij, samen met haar ouders. Ze woont eigenlijk op kamers in Rotterdam, maar als ze hier bij haar ouders is gaat ze nog altijd vaak zwemmen. “We hebben een gezinsabonnement, dus ik kan altijd mee. Toen de nieuwsbrief kwam over de opening van het bad heb ik ons meteen ingeschreven.”

Harmke Oudenampsen heeft er weer zin in. “Ik ga vaak meerdere malen per week. Heerlijk.” Onder de gasten is ook de vader van beheerder Dinande Wilgenhof: “Ik was er als de kippen bij toen er gereserveerd kon worden. Vorig jaar heb ik bijna dagelijks gezwommen. Meestal maar tien baantjes hoor, ik ben er zo weer uit.”

Vroege vogels
De heer Snetselaar uit Harfsen is er ook, samen met zijn vrouw: “Ik heb kortgeleden een abonnement gekocht. Ik ben net met pensioen en mijn voornemen is om minimaal driemaal per week te komen zwemmen. Mijn vrouw heeft vorig jaar met de vroege vogels meegezwommen en dat beviel haar erg goed. Wat fijn is aan dit bad? Nou, het is natuurlijk een heel mooi bad, maar ook vinden we de tijdstippen heel fijn en het tarief schappelijk. Voor vroege vogels zwemmen en voor 65-plussers zijn de prijzen gereduceerd”.

De protocollen werken vooralsnog erg goed. Geheel volgens de regels hadden alle bezoekers hun badkleding al aan onder de kleren. Via de gemarkeerde route lopen én zwemmen bezoekers elkaar niet tegen het lijf.

Beheerder Dinande Wilgenhof: “Echt gaaf dat we weer open kunnen, na al dat harde werken en nadenken over die protocollen. Nu de eerste week goed is verlopen, zullen we stappen zetten naar grotere bezoekersaantallen en meer activiteiten.”

Zwemles
Vanaf nu beginnen de zwemlessen op het bad. Kinderen kunnen er zwemmen voor een B- en C-diploma. Ook zijn er snorkel- en survival-lessen. En omdat sporten in het water heel gezond is start het Leussinkbad naast Aquasportief nu ook met AquaSpinning, AquaJogging en met een borstcrawlcursus van de KNZB. Iedereen die de borstcrawltechniek wil aanleren of verbeteren kan op woensdagavonden deelnemen aan de twaalfweekse cursus. Deze wordt gegeven door Mandy van Rooden, bestuurslid van het Leussinkbad én voormalig zwem(bonds)coach.