Landgoed de Kieftskamp. Foto: Rob Stoeckart
Landgoed de Kieftskamp. Foto: Rob Stoeckart

Zomerretraite bij Landgoed de Kieftskamp

VORDEN - Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus is er onder leiding van Han de Wit een retraite met als thema: ‘De Boeddha, de Ontwaakte’ op Landgoed de Kieftskamp.

Siddhãrta noemde zichzelf de Boeddha, de Ontwaakte. Op de vragen: ‘Waaruit zegt hij te zijn ontwaakt?’ en ‘Kunnen wij dat ook?’ geeft zijn onderricht vele concrete antwoorden. Ze gaan over de aard van geest en ervaring, en over meditatie als methode. De retraite omvat meditatie en een aantal lezingen van Han met gelegenheid tot uitwisseling en persoonlijke gesprekken op zaterdag en zondag. Daarnaast zal er voldoende tijd worden geboden om te genieten van de prachtige natuur rondom het landgoed en een paar mooie wandelingen te maken.
Psycholoog en dharmaleraar (acharya) Han de Wit is nauw betrokken bij de dialoog tussen boeddhisme, christendom en psychologie. Hij is de belangrijkste leraar binnen de boeddhistische traditie van Shambhala en richtte in 1977 het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Han staat bekend om de toegankelijke en speelse manier waarop hij de boeddhistische visie verwoordt in deze tijd. Informatie of aanmelden bij Louise Kleinherenbrink. Sluitingsdatum: 25 juli.


louisekleinherenbrink@gmail.com

06-238 608 11

www.kieftskamp.nl