Verrassingspakketten voor kansarme kinderen

REGIO - De afgelopen weken heeft Europa Kinderhulp door heel Nederland spullen ingezameld voor een verrassingsvakantiedoos voor kansarme kinderen (in de leeftijd van 5-15 jaar) uit Nederland en Europa. Deze kinderen komen normaal gesproken via Europa Kinderhulp op vakantie bij gastouders in heel Nederland om ‘hun batterij weer even op te laden’. Dit jaar kunnen deze kinderreizen vanwege corona niet doorgaan. Terwijl deze kwetsbare kinderen deze vakantie nu juist extra hard nodig hebben.

Bijna 2500 dozen!
Een van de bestuursleden vertelt: "Volwassenen én kinderen uit het hele land hebben speelgoed, verzorgingsproducten en typisch Hollandse lekkernijen (zoals stroopwafels en pannenkoekenmix) ingezameld, zodat we nu zo’n 2250 dozen kunnen versturen! De actie is zo’n succes dat de dozen niet alleen gestuurd worden naar onze vakantiekinderen, maar bijvoorbeeld ook naar huisgenootjes in gezinsvervangende tehuizen."

Kinderen helpen mee tijdens de inpakdag
"Al meer dan 35 vrijwilligers hebben zich opgegeven om de dozen te komen inpakken; een hele klus, want bij de inhoud houden we rekening met leeftijd en geslacht van de kinderen. Er komen ook kinderen helpen met inpakken. De dozen, met het thema 'From Holland with Love', worden in juli naar de kinderen thuis opgestuurd. Het is jammer dat we ‘onze’ vakantiekinderen dit jaar niet kunnen zien, maar we kunnen hen wel laten weten dat we aan hen denken! Met de vakantiedozen kunnen we deze kinderen toch nog een leuke zomer bezorgen, from Holland with love."

Ook een steentje bijdragen aan deze actie? Doneer rechtstreeks op www.europakinderhulp.nl/fromhollandwithlove. Voor elke € 5,00 kan Europa Kinderhulp een doos versturen of spulletjes inkopen voor in de doos.