Jeroen Regelink bij de versieringen. Foto: Arjen Dieperink
Jeroen Regelink bij de versieringen. Foto: Arjen Dieperink

Brandweerman wordt verrast door collega's

LOCHEM - Het is bij velen gebruikelijk om de vijftigste verjaardag van iemand te vieren door een Abraham of een Sarah te plaatsen. Afgelopen week viel het de beurt aan Jeroen Regelink. Velen kennen hem van de brandweerkorps Lochem.

Door Arjen Dieperink

In de brandweerkazerne aan de Albert Hahnweg werd er gesleept met verschillende attributen. Een twee meter lange kroket werd in een van de brandweervoertuigen gedaan. Een tekstbord, fiets en een pomp in brandweertenue werden eveneens ingepakt. De aanwezige brandweerlieden pakten hun uitruktenue ook in. "Dat is wel nodig, mochten wij een melding krijgen dan rukken wij direct van de plek waar we dan zijn uit", laat één van hun weten. De twee brandweervoertuigen rijden de kazerne uit richting het woonhuis van Jeroen Regelink. Kort voordat men aankomt, gaan even de toeters en bellen aan. De Abraham komt naar buiten lopen: "Ik ben morgen pas vijftig", laat hij weten. De attributen worden in de tuin gezet, naast de andere versieringen die er door de buurt en collega's van het werk zijn geplaatst. De tuin is niet meer zichtbaar.

Jeroen Regelink zit tweeëntwintig jaar bij de brandweerkorps Lochem. "Ik ben begonnen bij de bedrijfsbrandweer van de Twentse Kabel Fabriek. De vader van een kameraad zat toen bij de brandweer en heeft mij er in 1998 min of meer binnen gehengeld", zo laat Jeroen Regelink weten. Het functionele leeftijdsontslag bestaat niet meer, wel hoopt Regelink in ieder geval vijf jaar of langer bij de brandweer te blijven. "Het hangt ervan af of ik fysiek nog iedere keer door de keuring kan komen". Bij de brandweer heeft hij verschillende functies uitgevoerd: chauffeur, manschap, postcommandant en bevelvoerder. Wat hem het meest is bijgebleven is de vuurwerkramp in Enschede, waarbij ook de Lochemse brandweer assisteerde. "In het algemeen kan ik wel zeggen dat alle incidenten met slachtoffers veel indruk achterlaat. Het mooiste wat je kunt meemaken is dat je mensen echt kunt helpen, daar doe je het voor."

Op de vraag wat een fiets en een twee meter grote kroket met Regelink van doen heeft, lacht de bijna vijftigjarige. "De fiets verwijst naar een klein ongelukje toen ik van de bruiloft van één van de collega's kwam, dat is zo'n zeven jaar geleden. Ik ben een groot liefhebber van de kroket. Het topje haal ik er af en eet dan de vulling op." De brandweercollega's boden Jeroen Regelink een dag later vijftig gefrituurde kroketten aangevuld met een andere inhoud.

De brandweer Lochem kan nog steeds vrijwilligers gebruiken. Neem contact op via 06-513 964 08.