Timmeren bij het Leussinkbad. Foto: AIM Foto
Timmeren bij het Leussinkbad. Foto: AIM Foto

Kinderen timmeren aan een houten dorp in Laren

LAREN - In de laatste week van augustus was de vierde Houtdorp Laren. Twee dagen lang galmde het timmergeluid en kindergelach over de ligweide van het Leussinkbad in Laren. Er deden dit jaar maar liefst 135 kinderen uit de regio mee. Niet alleen Laren was vertegenwoordigd, maar ook Harfsen, Lochem en Zutphen.

De groepen van gemiddeld 8 kinderen en een begeleider werkten keihard en mochten zelf weten wat ze gingen maken. Het thema LeussinkBeach leverde gave houten creaties op. Er ontstond een waar houten dorp.
De zin om wat gaafs te bouwen, het zorgvuldige overleggen en de samenwerking van kinderen en begeleiders leverde een heel relaxte sfeer en topresultaat op. 'Morgen mag ik weer!' en 'genieten' waren veelgehoorde uitroepen van kinderen en hun begeleiders. Na twee dagen arbeid ontvingen alle deelnemers een certificaat. Ook konden deelnemers nog een duik nemen in het zwembad tijdens de afsluitende discomiddag met dj. Daarna konden (groot)ouders en verzorgers de bouwsels komen bewonderen: ze werden trots ontvangen door de kinderen, begeleiders én vrijwilligers.
Voor Houtdorp is veel materiaal en materieel nodig. Die worden voor een heel groot gedeelte gesponsord door de Larense ondernemers. Van hout en spijkers tot verf, van rijplaten tot zaagmachines, alles wordt naar het zwembad gebracht en uitgeleend. En daar stonden de afgelopen week ruim 35 vrijwilligers klaar om alles op en af te bouwen, voor te bereiden en uit te delen. De organisatie dankt daarom via deze plek de sponsoren en vrijwilligers van harte.

In 2021 is de vijfde -en dus speciale- editie van Houtdorp Laren. Ook weer op de laatste twee dagen van de schoolvakantie. Like HoutdorpLaren op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Leussinkbad, om op de hoogte te blijven. Tevens staat op de website en Facebook een filmpje van de afgelopen editie.